Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Eksklusivt

Første lytt på: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Vi har hørt de nye støydreperne fra Bose!

Skrevet av / 12.06.19 - 18:56
Første lytt på: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose har lenge vært regnet som»sjefen» innen støyreduserende hodetelefoner, med toppmodellen QC35 II som en av bestselgerne i sin kategori. Men det koster å ligge på topp!

Etter noen år på markedet har QC 35 II blitt forbigått av konkurrenter som Sony, Bang & Olufsen og Jabra – ikke bare på lydkvalitet, men også støyreduksjon og bærekomfort, som typisk har vært Boses største fordeler.

I lys av den økte konkurransen, har det lenge ligget i kortene at det måtte komme en ny toppmodell fra Bose. Nå er den her, men den heter overraskende nok ikke QC45…

Bose NCH 700: Ny toppmodell

Svaret fra amerikanerne heter så enkelt som Bose Noise Cancelling Headphones 700, forkortet NCH 700.

Dette er en kraftig oppgradert premium-modell, som (så langt Lyd & Bilde kjenner til) ikke skal være en direkte etterfølger, men snarere en storebror til dagens QC35 II.

NCH 700 er ny fra øre til øre, der både bøylen, polstring og øreklokkene er av ny design. Støyreduksjon og stemmestyring er også videreutviklet, med hele 8 mikrofoner – hvor 4 er dedikert til å måle støy fra omgivelsene, 2 måler støy og tale, og 2 bare fanger opp stemmen din ved f.eks telefonsamtaler.

Betjeningen er blitt mer moderne, med touch-kontroller på siden av øreklokkene til å styre bl.a lydstyrke og støyreduksjon. Bose NCH 700 er også klargjort for stemmestyring via Google Assistant.

Sniklytt og første inntrykk

De nye toppmodellene fra Bose skal koste 4199 kroner, og har offisiell lansering 9. juli. Lyd & Bilde fikk imidlertid sjansen til å høre en prototype under Elbit på Gardermoen, som er Elkjøps årlige «intern-messe» for salgsmedarbeidere.

Bose NCH 700 har rikelig med polstring både på hodebøylen og rundt øreklokkene. (Foto: Audun Hage, Lyd & Bilde)

Vårt første inntrykk av Bose NCH 700 (obs obs, prototype!) er at dette er et klart steg opp fra QuietComfort-modellene: Formgivningen er betydelig glattere og mer sømløs enn de til sammenligning litt klumpete og industrielle QC 35 II. Den polstrede bøylen kan først kjennes som plast, men er i virkeligheten lakkert stål, og virker til å tåle en støyt.

Bærekomforten føles også bedre: Der QC35 II kan føles litt hard på toppen av hodet, har NCH 700 rikelig med polstring både på bøylen og rundt ørene.

Behagelig støyreduksjon

Støyreduksjonen er kanskje det momentet det var knyttet størst spenning til. Og her har det definitivt skjedd en forbedring i måten støyreduksjonen høres ut, eller rettere sagt ikke høres.

Sammenlignet med f.eks. Bose QC 35 II, gir Bose NCH 700 null sus når du tar dem på. De gir heller ikke den samme følelsen av å være i et «lydtett vakuum» som Sony WH-1000XM3. Støydempingen gjør faktisk lite utav seg, det vil si, inntil man ser at sidemannen prøver å snakke til deg, uten å få kontakt! I slike situasjoner går det an å redusere støydempingen eller volumet ved hjelp av touch-kontroller på siden, eller velge den såkalte «Conversation mode» som bruker mikrofonene til å slippe mer lyd igjennom.

Mer sofistikert lyd

Hva med lydkvaliteten? Vel, den er definitivt et løft fra de litt mørke og grovkornede QC 35 II, som kan låte litt flatt og kjedelig mot de beste konkurrentene.

NCH700 har en varm, åpen og detaljert lyd, spesielt i diskanten. Her er det mer futt og fart i trommevispene, mer lys og glans over blåseinstrumentene og bedre fylde i vokalene enn QC35 II, som undertegnede har lang erfaring med. Til lukkede NC hodetelefoner å være, føles lydbildet også svært åpent og luftig, og får lillebrødrende til å låte innestengt i forhold. Det lave støynivået (fra omgivelsene, men også mangelen på sus fra støyreduksjonen) gjør at man får med seg flere detaljer fra opptaket.

På spec-fronten er det litt kjedelig at Bose fortsatt ikke støtter de høyoppløste aptX/aptX HD kodekene for lydoverføring. Støtte for AAC er imidlertid på plass.

Vårt førsteinntrykk er at dette låter meget lovende – men hvorvidt det er nok til å klå vellydende referanser som Bang & Olufsen H9 eller Sony WH-1000XM3 når det kommer til lyd, tør vi ikke spekulere i før vi har testet dem grundig opp mot hverandre.

Dette var som nevnt noen første inntrykk basert på noen minutters testing av en prototype. Den fulle og grundige testen kan du lese her på lydogbilde.no så snart vi har fått kloa i et rykende fersk og ferdig produksjonsmodell av Bose QC…unnskyld, NCH 700. Stay tuned!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Scroll to Top