Hodetelefoner

Beyerdynamic T90 Jubilee
forfatter

Tyske Beyerdynamic markerer sin 90-årsdag ved å avduke jubileumsmodellen av sine T90 hodetelefoner på årets High End Show i münchen.

Vi skrev om en kommende jubileumsmodell allerede i mars, og selv om det ikke var avslørt hvilken modell som ble utgangspunktet, gjettet vi på T90.

T90 Jubilee blir navnet på hodetelefonene, som kommer i begrenset opplag på 1.000 enheter og har integrert samme Tesla-teknologi som finnes i de eksisterende T90.

Åpne og analytiske
Hodetelefonene er av åpen type, og skal kombinere den ”naturlige og analytiske lyden av Tesla-elementet med romlig og dynamisk balanse.”

I følge Beyerdynamic gir hodetelefonene en lydopplevelse tilsvarende den i et auditorium, og vil gi den aller beste effekten sammen med lydopptak av typen ”binaural”, hvor lydopptaket er gjort med to (gjerne øreformede!) mikrofoner separert fra hverandre med en hodebredde. Alle som kjøper T90 Jubilee vil derfor få med en CD fra Chesky Records, som demonstrerer nettopp dette.

Pris og tilgjengelighet
Prisen blir 599 euro, som med dagens valutakurs blir rundt 5.000 kroner. T90 Jubilee slippes i midten av mai.

njal.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.