Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Beyerdynamic Verio 200: Åpne ørepropper gir en ny måte å lytte på

Beyerdynamic har avduket sin nyeste skapning, øreproppene Verio 200. Som skiller seg fra andre med sin åpne design.

Skrevet av / 25.06.24 - 08:00
Beyerdynamic Verio 200: Åpne ørepropper gir en ny måte å lytte på

Beyerdynamic utfordrer med Verio 200 konvensjonell tenkning rundt ørepropper. I stedet for å isolere brukeren, tillater den åpne konstruksjonen en kontrollert mengde omgivelseslyd å trenge gjennom. Dette skal gi en mer naturlig lytteopplevelse, og samtidig ivareta brukerens sikkerhet og bevissthet rundt sine omgivelser.

“Med VERIO 200 ønsker vi å bryte ned barrieren mellom lytteren og omverdenen,” sier Dr. Anna Schmidt, sjefsingeniør hos Beyerdynamic. “Vår visjon er å tilby en lydopplevelse som beriker, snarere enn å erstatte, brukerens daglige liv.”

PIC_VERIO 200_lifestyle
Foto: Beyerdynamic

Avansert lydteknologi møter brukervennlighet

I hjertet av Verio 200 ligger Beyerdynamics patenterte True Response driverteknologi. Med en frekvensrespons på hele 5 Hz til 40 kHz, lover disse øreproppene en lydgjengivelse som er både presis og fyldig.

Komfort står sentralt, med komfortable materialer, ergonomisk utformede ørepropper og en lett ørebøyle for sikker passform.

PIC_VERIO 200_24-04_explosion-5K-black-WHITE_v1
Ill: Beyerdynamic

Lydkvalitet på alvor

Verio 200 støtter lydforbedrende kodeker som aptX HD, og AAC er også på plass for iPhone-brukere.

I tillegg har øreproppene multipunktstilkobling, slik at de kan være tilkoblet to enheter samtidig. Både mobil og nettbrett, for eksempel.

Les også God lydkvalitet Beyerdynamic lager svært gode hodetelefoner, så det burde ikke komme noen overraskelse at de også kan lage gode, trådløse ørepropper.

To integrerte mikrofoner med såkalt cVc-teknologi (uten at det star noe videre hva dette betyr) skal sørge for topp stemmekvalitet under samtaler, også utendørs og i relativt støyende omgivelser. Støy utenfra oppdages og filtreres ut, for å sende stemmen klart og tydelig til mottakeren i andre enden.

Det finnes også en app med personlig lydtilpasning og EQ-innstillinger.

Les også Disse øreproppene blir aldri klamme Sony introduserer et helt nytt konsept, med de åpne øreproppene LinkBuds

Konkurrenter finnes

Selv om åpne ørepropper er ganske spesielt, er det ikke noe nytt. Og da snakker vi ikke om plastikk-øreproppene fra 1980- og 1990-årene, men det faktum at flere allerede har begynt å lansere åpne propper igjen. Sony var vel først, med sine LinkBuds. Så har vi Huawei, JBL og Bose, som alle har hver sin modell. Apple skal også lansere oppdaterte AirPods i september, og det skulle ikke forundre oss om en åpen variant står på trappene der.

Likevel er åpne ørepropper fremdeles relativt smalt, ettersom støykansellering jo fortsatt er blant forbrukernes mest ettertraktede funksjonene i ørepropper. Åpne ørepropper gir det omvendte.

PIC_VERIO 200_24-04_front-stacked-5K-group_v1
Foto: Beyerdynamic

Beyerdynamic Verio 200: Tilgjengelighet og pris

Verio 200 kan bestilles fra 1. juli 2024, med en veiledende utsalgspris på 199 euro. Her i Norge gjetter vi på at de havner på rundt 2500 kroner.

Mer info: beyerdynamic.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Scroll to Top