TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Beyerdynamic inntar øregangen

Nye ørepropper, hvorav to er trådløse.

forfatter
Publisert 13.09.16 - 09:57

Den nye Byron-serien med ørepropper fra Beyerdynamic kombinerer i følge produsenten «enestående lyd med kvalitetshåndverk og brukervennlighet».

Les: Test av Beyerdynamic T70p

Serien starter med tre in-ear-modeller, hvorav den som bare heter Byron er en standard kablet modell. Så har vi de trådløse Bluetooth-variantene Byron BT og Byron BTA, hvorav sistnevnte er en mer luksuriøs variant med ladedokk.

Byron har kabel, og fjernstyringen er beregnet for Android-mobiler. Foto: Beyerdynamic
Byron har kabel, og fjernstyringen er beregnet for Android-mobiler. Foto: Beyerdynamic

Byron med kabel
Byron er fremstilt i massivt aluminium. Den har fjernstyring på kabelen, hvor man kan stille lydstyrken, pause musikken, hoppe til neste sang og svare på telefonsamtaler. Hodetelefonen fungerer best med Android-mobiler og har ikke full fjernstyring av iPhone .

Byron BT har trådløs Bluetooth, og styrer mobilen på kabelen. Både Android og iOS støttes. Foto: Beyerdynamic
Byron BT har trådløs Bluetooth, og styrer mobilen på kabelen. Både Android og iOS støttes. Foto: Beyerdynamic

De trådløse
Byron BT og BTA er også i aluminium, og gir bedre fleksibilitet med Bluetooth-overføring av lyden. Det betyr også at de vil være helt kompatible med den kommende iPhone 7, som ikke får vanlig hodetelefonutgang.

Som de fleste Bluetooth-hodetelefoner er ikke Byron BT og BTA helt trådløse, men er forbundet med en kort kabel, hvor også fjernbetjeningen til Apple- og Android-enheter er plassert. Det sitter en liten magnet i hver ørepropp, slik at disse holdes sammenbundet og kan henge rundt halsen når de ikke er i bruk.

Byron BTA har bedre lyd med DSP, hurtiglades på 90 minutter og kommer med ladedokk. Foto: Beyerdynamic
Byron BTA har bedre lyd med DSP, hurtiglades på 90 minutter og kommer med ladedokk. Foto: Beyerdynamic

Det følger med silikonpropper i tre størrelser, slik at de fleste vil finne en som passer øregangen. Ørekroker følger med, for å feste proppene i øregangen når man er ute og trener.

Batteriet på BT og BTA holder i opptil 7,5 timer før det må lades. BT lades med USB, mens BTA som nevnt har en mer luksuriøs ladedokk.

Byron BTA skal ha enda bedre lyd enn BT-versjonen takket være DSP som jevner ut frekvensgangen, og kan dessuten hurtigopplades på 90 minutter.

Byron-serien er allerede på vei ut i handelen, til henholdsvis 569 kr (Byron), 1.149 kr (Byron BT) og 2.309 kr (Byron BTA).

njal.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde