Beyerdynamic fyller 90 år

Feirer med jubileumsutgaver av mikrofon og hodetelefoner.
Annonse
Annonse
forfatter

Omtrent samtidig med starten av radiorevolusjonen, ble Beyerdynamic grunnlagt i Berlin. Året var 1924, da under navnet «Elektrotechnische Fabrik Eugen Beyer», som siden skulle skape seg et stort navn innen innspillingsteknologi og reproduksjon av lyd.

Markedets første dynamiske hodetelefon, DT 48, kom i 1937, og den første dynamiske studiomikrofonen M 19 så dagens lys i 1939.

I år feirer Beyerdynamic sitt 90-årsjubileum med jubileumsmodeller av nettopp en hodetelefon og en mikrofon.

Mikrofonen
Mikrofonen er en spesialversjon av den populære M 88, først introdusert i 1962 og nå fremdeles i full produksjon under navnet M 88 TG. M 88 TG 90-Years Edition har retro sølvfarget grill og jubileumsmerket på skaftet. Den ligner originalen fra 1962, som Dronning Elizabeth II snakket med under sitt første Australia-besøk. Mikrofonen er opprinnelig utviklet for tale og vokal, men Beyerdynamic lover at dens varme og sjarmerende lyd kan brukes til mye annet også. For eksempel som basstrommemikrofon. M 88 TG koster i overkant av 3.000 kroner, og det vil ikke forundre oss om jubileumsversjonen blir noe dyrere, når den lanseres i slutten av mars.

Hodetelefonene
Hva hodetelefoner angår, så lover Beyerdynamic at en jubileumsutgave vil presenteres på High-End-messen i München i midten av mai. Det sies ennå ingenting om hvilken modell dette blir, bare at den har ”Tesla Technology”, som selvsagt har tatt navnet fra den eksentriske oppfinneren Nikola Tesla: Mannen kjent blant annet for sine oppfinnelser innen radiosendere og -mottakere, induksjonsmotoren, fjernkontroller, og ikke minst vekselstrømmen. Enheten Tesla brukes for øvrig til å beskrive magnetisk styrke.

Hva Tesla Technology egentlig er, vet bare ingeniørene hos Beyerdynamic. Vi har forstått såpass at det handler om en metode for å gjøre transduserene, høyttalerelementene, i hodetelefonene mer effektive. Blant annet med lette neodymmagneter og membraner i flere sjikt.

Beyerdynamic har en håndfull hodetelefonmodeller med Tesla Technology. Blant annet T 70, som vi har testet, men også T 90. Hvis jeg skulle gjette, er det T 90 som blir kledd inn i jubileumsdrakten. Ikke bare passer navnet perfekt med 90-tallsjubileet, men med sin prislapp på litt under 4.000 kroner ligger den også omtrent i samme område som mikrofonen M 88 TH.

njal.no

Les også:
Test av Beyerdynamic Custom One Pro hodetelefoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?