TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Profesjonelle hodetelefoner fra Beyerdynamic

De lukkede DT 700 Pro X og åpne DT 900 Pro X skal gjøre livet enklere for profesjonelle, mens kvaliteten består.

forfatter
Publisert 07.10.21 - 12:14

Beyerdynamic er velkjent for sine svært gode hodetelefoner. Som for eksempel DT 1770 Pro, lukkede proffklokker som knuste det meste vi hadde hørt, selv til dobbel pris. Men spesielt lettdrevne kan vel ingen beskylde dem for å være.

Beyerdynamic innser at det er nye tider, hvor profesjonelle lager mer og mer innhold på farten enten med laptop eller smartmobil. Kravene til god og nøytral lyd er de samme som før, man vil jo høre nøyaktig hva som ligger på et opptak. Men man vil ikke være nødt til å ha med seg en ekstra forsterker rundt omkring. Man skal kunne drive hodetelefonene direkte ut fra hodetelefonutgangen på datamaskinen eller mobilen.

Beyerdynamic DT700 DT900 Pro-X
Beyerdynamic har laget mer lettdrevne hodetelefoner for digitale skapere, nemlig DT700 PRO X og DT900 Pro X

Lettdrevne hodetelefoner

Det har tyskerne tatt konsekvensen av, med den nye DT PRO X-serien. Til å begynne med lanseres to modeller, nemlig den lukkede DT 700 PRO X og DT 900 PRO X. Tanken er at lukkede hodetelefoner er perfekt for innspilling, da de blant annet hindrer overhøring fra hodetelefon gjennom sang- eller talemikrofonen. Åpne hodetelefoner er derimot bedre egnet til miksing. Lydmessig har de bedre dynamikk, og du slipper å bli klam etter flere timer foran miksebordet.

Les også Det mest fornuftige valget Beyerdynamic Amiron Home er en usedvanlig vellykket allround hodetelefon.

På de åpne DT 900 PRO X har baksiden av øreklokkene mange åpne spalter av ulike størrelser, som skal gi en mer naturlig gjennomstrømming av energi, og gi lydbildet «en ekstra stor romlig dimensjon, uten tap av detaljer».

Beyerdynamic DT900 Pro-X earcups
Baksiden av de åpne DT 900 PRO X har åpne spalter av ulike størrelser, for en «naturlig gjennomstrømming av energi». Foto: Skjermbilde fra presentasjonsvideo

Nye materialer

Hodetelefonene, som bruker velurputer, er oppdatert med nye materialer, blant annet med et mer robust og samtidig fleksibelt «ønskekvist»-feste til øreklokkene.

Men den største nyheten er det nye 45 mm store høyttalerelementet – eller driveren. Denne har fått en ny, lettere talespole som skal forbedre gjengivelsen av det høyeste frekvensregisteret og dessuten forbedre transientresponsen. Altså hodetelefonene låter «kjappere».

Beyerdynamic DT 700 PRO X
De lukkede Beyerdynamic DT 700 PRO X er ment for skapere som skal høre det som skjer, uten å slippe inn støy. Foto: Beyerdynamic

Sammen med den nye talespolen har dessuten høyttalerelementet fått høyere følsomhet, og kan altså lettere drives fra en svak hodetelefonutgang. Du selvsagt selv huske på adapter, dersom du skal bruke smartmobil uten hodetelefonutgang.

Både DT 700 PRO X og DT 900 PRO X har utskiftbar kabel, og det følger med to stykker: en på 1,8 meter og en på 3 meter. Begge med 3,5 mm plugg i enden, og 6,3 mm overgang følger med i esken. Kabelen er festet til hodetelefonene med 3-pins Mini XLR, og du kan kjøpe tredjeparts kabler om du vil. For eksempel med balansert 4-pins XLR i enden.

Hodetelefonene produseres på Beyerdynamic-fabrikken i Heilbronn, Tyskland. Nesten alle deler er utskiftbare, for maksimal levetid.

Beyerdynamic DT 900 PRO X
De åpne Beyerdynamic DT 900 PRO X er mer komfortable over tid, og gir en åpnere lyd, enn lukkede varianter. Foto: Beyerdynamic

Tilgjengelighet og pris

Beyerdynamic DT 700 PRO X og DT 900 PRO X er tilgjengelige nå, og koster 249 euro.

 

Beyerdynamic DT 700 PRO X – fakta

Prinsipp: Dynamisk, lukket, rundt øret

Mekanisk støydemping: 20 dB A

Frekvensrespons: 5 – 40.000 Hz

Impedans: 48 ohm

Følsomhet (1 mW / 500 Hz): 100 dB

Maksimalt lydtrykk (1 V / 500 Hz): 114 dB

Maksimal effekt (peak): 100 mW

Vedvarende effekt: 30 mW

Vekt u/ kabel: 350 g

 

Beyerdynamic DT 900 PRO X – fakta

Prinsipp: Dynamisk, åpen, rundt øret

Frekvensrespons: 5 – 40.000 Hz

Impedans: 48 ohm

Følsomhet (1 mW / 500 Hz): 100 dB

Maksimalt lydtrykk (1 V / 500 Hz): 114 dB

Maksimal effekt (peak): 100 mW

Vedvarende effekt: 30 mW

Vekg u/ kabel: 345 g

 

Beyerdynamic M70 PRO-X & M90 PRO-X
Beyerdynamic lanserte også to mikrofoner, M70 PRO X og kondensatoren M90 PRO X. Begge laget for å fungere uten spesielle eksterne mikrofonforsterkere, men M90 PRO X trenger en mikrofoninngang med phantom power (fantommating). Foto: Beyerdynamic

Mikrofoner: M70 PRO X og M90 PRO X

I tillegg til hodetelefonene lanserte Beyerdynamic også den dynamiske mikrofonen M70 PRO X og kondensatormikrofonen M90 PRO X. Også disse markedsføres mot travle skapere på farten, og tanken er at mikrofonene skal være enklere å drive uten ekstern mikrofonforsterker. De kobles til med en vanlig XLR mikrofonkabel, og koster 249 euro for M70 PRO og 299 euro for M90 PRO.

Mer info: global.beyerdynamic.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend