TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Audezes heftigste hodetelefoner noensinne

LCD-5 er Audezes nye tilskudd i kampen om "verdens beste hodetelefoner".

forfatter
Publisert 21.09.21 - 10:21

I kampen om å lage de beste hodetelefonene er Audeze langt i tet. Deres planmagnetiske hodetelefoner er nærmest legendariske, og nå kommer en ny toppmodell som garantert vil heve noen øyebryn.

Håndlaget

LCD-5 er nemlig en helt ny, helt håndlaget toppmodell fra den amerikanske produsenten. Det er litt uklart om den erstatter LCD-4 eller legger seg over den, men når vi ser at 4-er’n koster 4000 dollar og prisen på 5-er’n er 4500 «døde presidenter», så kan vi nok gjette oss til at LCD-4 er på vei ut. Ryktene om problemer med komponentmangel kan ytterligere underbygge dette.

Les også Audeze LCD-2 Classic Audeze LCD-2 Classic gir samtidig mye av moroa vi kjenner fra lukkede hodetelefoner.
[/wonderplugin_cond]
Audeze LCD-5
Foto: Audeze

Lav impedans

Med en lav impedans på 18 ohm kombinert med en meget moderat følsomhet på 90 dB må du forvente å også legge noen kroner i en skikkelig forsterker. Skjønt, det burde ikke komme som noen overraskelse i denne prisklassen at elektronikken må stå i stil.

LCD-5 har helt nyutviklede puter i lær, hodebåndet i karbonfiber skal gi optimal demping, og huset i magnesium skal gi optimal stivhet i forhold til vekt. Også kabelen er ny, laget i kobber av meget høy renhet.

Audeze LCD-5 – fakta:

 • Type: Open, over øret
 • Drivertype: Planmagnetisk
 • Magnettype: Neodym N50
 • Membranstørrelse: 90 mm
 • Maks. effekt: 5W RMS
 • Min. effekt: >100 mW
 • Anbefalt effekt: >250 mW
 • Maks. lydtrykk: >130 dB
 • Frekvensrespons: 5 Hz – 50 kHz
 • Impedans: 18 ohm
 • Følsomhet: 90 dB / 1 mW
 • Vekt: 420 g

Mer info: audeze.com

LCD-5_Gallery5_800x LCD-5_Gallery6_800x LCD-5_Gallery4_800x LCD-5_Gallery3_800x LCD-5_Gallery1_800x Audeze LCD-5(2)-L&B scaled
<
>
Audeze LCD-5

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend