Nyhet

Astell&Kern AK UW100 MKII: Lengre batteritid og bedre lyd

Astell&Kern forbedrer sine AK UW100 trådløse ørepropper. Men de har ikke brydd seg med aktiv støykansellering i AK UW100MKII.

Skrevet av / 09.08.23 - 10:58
Astell&Kern AK UW100 MKII: Lengre batteritid og bedre lyd

Astell&Kern ønsker at lyden skal være så nært originalopptaket som mulig. Derfor er AK UW100MKII utstyrt med en 32-bit DAC og dessuten en driver av typen balansert armatur, med full rekkevidde.

Normalt brukes gjerne balanserte armaturer i det høyere frekvenstregisteret, fordi de har en fordel av å være kjappere og med lavere forvrengning enn typiske, dynamiske drivere. Men de klarer gjerne ikke like mye energi i bassen, med et like høyt lydnivå, så vi er spent på hvordan A&K har implementert dette når armaturet skal gå fra dypeste bass til lyseste diskant.

Astell & Kern AK UW100MKII-enhanced
Foto: Astell&Kern

Bedre stabilitet, lengre batteritid

AK UW100MKII har fått aptX Adaptive-kodeken for bedre lyd, og som justerer lydkvaliteten etter signalstyrken. Dette skal gi bedre stabilitet over lengre rekkevidder.

I forhold til første utgave har MKII-varianten fått et mer avansert kretsløp, for å redusere forvrengning og støy.

Les også Sommermusikken rett i øret Er du lei AirPods Pro? Vi tester ni alternativer. Hvilke gir den beste lyden i sommervarmen?

Batteritiden har også økt, og er nå inntil 9,5 timer i proppene, og 29 timer maksimal spilletid, når man tar med batteriet i reiseetuiet. Etuiet er for øvrig redusert i størrelse siden sist, og nå kan man få en time spilletid fra 10 minutters hurtiglading.

Foto: Asterll&Kern

Multipunkt

AK UW100MKII støtter multipunkt og multiparing. Det betyr at et par ørepropper kan tilkobles to enheter samtidig, men også at øreproppene kan huske enda flere enheter, for hurtigparing.

Astell & Kern AK UW100MKII lifestyle-enhanced
Foto: Astell&Kern

Mangler støykansellering

Med den nyeste Clear Voice-teknologien fra Qualcomm lover A&K at motparten hører deg bedre under samtaler. Ikke minst i støyende omgivelser, for det nye chipsettet har effektiv digital støydemping av omgivelsene.

Generell støydemping, eller aktiv støykansellering, har A&K derimot ikke brydd seg med. Du får omgivelseslyd, men altså ikke støykansellering. Veldig modig, spør du oss, med tanke på at øreproppene koster det samme som mange toppmodeller – inkludert de glimrende Sony WF-1000XM5.

Appstyring

UW100MKII kan brukes sammen med Astell&Kerns smarttelefonapp, som blant annet har en justerbar 10-bånds EQ. Denne gir brukeren gode muligheter til å stille inn lyden som man selv ønsker. I appen kan man også endre berøringskontrollene på øreproppene, og du kan også endre nivåene av omgivelseslyd.

Den unike formen på UW100MKII er designet for å passe tett i lytterens ører, takket være den sømløse transformasjonen av øreproppens form fra en femkant til en sirkel for økt komfort, spesielt under lange lyttesesjoner.

Ellers blir vi lovet at femkantformen skal gi veldig god komfort og passform.

Astell & Kern AK UW100MKII 2-enhanced
Foto: Asterll&Kern

Astell&Kern AK UW100MKII: Pris og tilgjengelighet

Øreproppene kommer tidlig oktober, og vil koste 319 euro.

Mer informasjon: astellnkern.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedret premiummodell fra Bowers & Wilkins

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

Scroll to Top