Search
Generic filters

Årets hodetelefoner

Her er de beste hode telfonene fra 2011

Årets øreklokker – Audio Technica ATH-M50
Klasseledende
Når vi en sjelden gang støter på produkter som så til de grader åpner øregangene, får man simpelthen ikke nok.

 

Klangen er i første rekke glimrende balansert. Ingen deler av frekvensområdet overskygger den andre. Bassen er mektig, stram og dynamisk, mellomtonen åpen, glatt og gjennomsiktig. Selv diskanten som ofte kan oppleves som grovkornet på så store membraner (45 mm), er luftig og presis. De slipper klangen godt frem fra alt fra konsertklaver til strykere og triangler.

De ovale øreklokkene legger seg rundt øret og ikke oppå. Relativt lav vekt for så store hodetelefoner, som også kan legges flatt slik at de ikke tar mye plass i bagen. En solid 6,3 mm jackplugg med strekkavlastning, skjuler en 3,5 mm jackplugg som man kan få frem ved å skru av den store, og begge sitter i en snurret grisehaleledning som ikke vaser seg.

Dette er ikke bare et par ytterst velbalanserte og behagelige hodetelefoner. Dette er referansekvalitet i prisklassen, og utfordres kun av Sennheiser HD 380PRO og Shure SRH840. Men disse er mer komplette, bedre allround, og har bedre definert bass og tydeligere detaljgjengivelse. Skal de bli bedre enn dette, kommer det til å koste en del mer, derfor tror vi Audio Technica ATH-M50 er et røverkjøp i klassen. Bedre blir det neppe.

Les full test av Audio Technica ATH-M50 her

Årets ørepropper, Jays A-Jays Three
Lekkert for øyne og ører
Kjøp heller disse. For alle som fremdeles har et par billige ørepropper, kan få tidenes oppgradering i et par A-Jays Three.

Dessverre er det fremdeles slik at de fleste leverer ørepropper som lyder grått og skingrete. MP3-lyd er ikke akkurat gourmetlyd i utgangspunktet, men det er ingen vits å holde på de gamle proppene for det. A-Jays Three koster under 500 kroner, og spiller som om de koster 1.000 kroner. Du får rett og slett ikke bedre propper til prisen. Hvis noen mener det motsatte, er vi interessert i å høre om det, for dette er sensasjonelt bra lyd for pengene. Selv innpakningen er det klasse over.De 8,6mm små membranene sparker skikkelig fra i bassen. Stram, kontant og potent bass som kler all musikk fra Elgar til Eminem legger et solid fundament for en åpen og klar mellomtone. Legg til finmasket detaljeringsevne og tydelig definert diskantgjengivelse, og man tror nesten ikke prisen er riktig. Klaververker trives like godt som orkestermusikk, pop og hip-hop. Bare pass på å finn de silikonproppene som srøger for at du frå proppene godt festet i øret, ellers blir klangbalansen for slank. Fraværet av mikrofon og håndfriknapper på ledningen er det eneste vi finner å trekke for.
Les full test av Jays A-Jays Three her

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.