TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Årets hodetelefoner og ørepropper

Hodetelefoner kan gi bedre lydkvalitet for pengene enn mange høyttalere klarer.  

forfatter
Publisert 06.01.10 - 23:00

For bare noen hundrelapper kan man skaffe seg hodetelefoner med ok lyd. De kan brukes på mobiltelefonen, iPoden og hjemme, men betaler man litt mer får man langt finere lydkvalitet. Det gjelder uansett type hodetelefon. I grove trekk kan man dele hodetelefoner inn i to kategorier: Ørepropper som enten puttes i øret eller et lite stykke inn i øregangen, og hodetelefoner med bøyle som man har utenpå øret.

Ørepropper som puttes i øregangen demper støy mye bedre enn vanlige propper, men både de og hodetelefoner finnes med elektronisk støydemping. Støydemping – noise cancelling – kan være svært effektivt, men man betaler ekstra for den elektroniske kretsen som foretar beregningen av støyen utenfor hodetelefonene, og kompenserer elektronisk ved å fasevende støyen for å utligne den inni øreklokkene.

Utvalget er enormt, og kvalitetsforskjellene er store. Velg derfor ørepropper eller hodetelefoner etter behov. Husk at hodetelefoner ofte er mer komfortable enn ørepropper, men egner seg ikke alltid like godt til bærbart bruk. På de neste sidene finner du de beste hodetelefonene og øreproppene vi testet i 2009.

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 har enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend