Bruk hodet!

Hodetelefoner kan gi bedre lydkvalitet for pengene enn mange høyttalere klarer.  

For bare noen hundrelapper kan man skaffe seg hodetelefoner med ok lyd. De kan brukes på mobiltelefonen, iPoden og hjemme, men betaler man litt mer får man langt finere lydkvalitet. Det gjelder uansett type hodetelefon. I grove trekk kan man dele hodetelefoner inn i to kategorier: Ørepropper som enten puttes i øret eller et lite stykke inn i øregangen, og hodetelefoner med bøyle som man har utenpå øret.

Ørepropper som puttes i øregangen demper støy mye bedre enn vanlige propper, men både de og hodetelefoner finnes med elektronisk støydemping. Støydemping – noise cancelling – kan være svært effektivt, men man betaler ekstra for den elektroniske kretsen som foretar beregningen av støyen utenfor hodetelefonene, og kompenserer elektronisk ved å fasevende støyen for å utligne den inni øreklokkene.

Utvalget er enormt, og kvalitetsforskjellene er store. Velg derfor ørepropper eller hodetelefoner etter behov. Husk at hodetelefoner ofte er mer komfortable enn ørepropper, men egner seg ikke alltid like godt til bærbart bruk. På de neste sidene finner du de beste hodetelefonene og øreproppene vi testet i 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.