TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Apple lover enda bedre lyd i AirPods

Tredje generasjon AirPods får Spatial Audio og adaptiv EQ.

forfatter
Publisert 18.10.21 - 19:35

Tredje generasjon av Apples ikoniske hvite ørepropper, de trådløse AirPods, får Spatial Audio og adaptiv equalizer. Den nye versjonen av AirPods, er også mer kompakt med kortere stilk, sprutsikker og lover bedre lyd med et nytt element.

Spatial Audio kjenner vi allerede fra AirPods Max, hodetelefonene som støtter Dolby Atmos i Apple Music, og gir deg romfølelse på film og tv-serier.  AirPods tilpasser også lyden i øret med å bruke en innovervendt mikrofon som sjekker akustikken bak proppene, altså i øret, og bruker Adaptiv EQ til å optimalisere lyden.

De har også AAC-ELD, som lover bedre kvalitet på samtaler.

AirPods i tredje generasjon, er sprutsikre, og har en time lengre batteritid enn forgjengeren, seks timer eller totalt 30 timer om man teller med batteriet i etuiet. Som også er tilpasset trådløs lading, blant annet med Apples MagSafe-ladere.

Sammen med IOS 15 operativsystemet i iPhone, og iPad OS 15, kan man få romtilpasset lyd – Spatial Audio – også på gruppesamtaler i FaceTime, og proppene kan gjenfinnes med Apples Hvor er?-nettverk. Siri er selvsagt støttet, og man kan få Siri til å lese opp beskjeder, meldinger og avtaler, blant annet.

Tredje generasjon AirPods koster 1990 kr, og er tilgjengelig i butikkene fra og med tirsdag 26. oktober.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend