Nyhet

Apple lover enda bedre lyd i AirPods

Tredje generasjon AirPods får Spatial Audio og adaptiv EQ.

Skrevet av / 18.10.21 - 19:35
Apple lover enda bedre lyd i AirPods

Tredje generasjon av Apples ikoniske hvite ørepropper, de trådløse AirPods, får Spatial Audio og adaptiv equalizer. Den nye versjonen av AirPods, er også mer kompakt med kortere stilk, sprutsikker og lover bedre lyd med et nytt element.

Spatial Audio kjenner vi allerede fra AirPods Max, hodetelefonene som støtter Dolby Atmos i Apple Music, og gir deg romfølelse på film og tv-serier.  AirPods tilpasser også lyden i øret med å bruke en innovervendt mikrofon som sjekker akustikken bak proppene, altså i øret, og bruker Adaptiv EQ til å optimalisere lyden.

De har også AAC-ELD, som lover bedre kvalitet på samtaler.

AirPods i tredje generasjon, er sprutsikre, og har en time lengre batteritid enn forgjengeren, seks timer eller totalt 30 timer om man teller med batteriet i etuiet. Som også er tilpasset trådløs lading, blant annet med Apples MagSafe-ladere.

Sammen med IOS 15 operativsystemet i iPhone, og iPad OS 15, kan man få romtilpasset lyd – Spatial Audio – også på gruppesamtaler i FaceTime, og proppene kan gjenfinnes med Apples Hvor er?-nettverk. Siri er selvsagt støttet, og man kan få Siri til å lese opp beskjeder, meldinger og avtaler, blant annet.

Tredje generasjon AirPods koster 1990 kr, og er tilgjengelig i butikkene fra og med tirsdag 26. oktober.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top