Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple kjøper Beats Electronics

Apple vil kjøpe Dr Dre's hodetelefoner - for 3,2 milliarder dollar!

Skrevet av / 09.05.14 - 09:42
Apple kjøper Beats Electronics

Hodetelefonene fra Beats Audio, også kjent som Beats by Dre, er et av verdens mest populære hodetelefonmerker. Selskapet ble stiftet av rapper og musikkprodusent Andre Young (bedre kjent som Dr Dre) og Jimmy Iovine i samarbeid med amerikanske Monster, som produserte hodetelefonene fra starten av.

Dr. Dre og Jimmy Iovine med Beats by Dre hodetelefoner.
Dr. Dre og Jimmy Iovine med Beats by Dre hodetelefoner.

 

Senere brøt Young og Iovine ut av samarbeidet. Taiwanske HTC var også inne på eiersiden en periode, og Beats Audio sto for utviklingen av lydsystemet i smartmobilen HTC One, kalt BoomSound. Senere fikk gründerne finansiert et gjenkjøp av de gjenværende aksjene fra HTC. Foruten hodetelefonene, som nyter stor popularitet spesielt hos den yngre garde, har Beats også lansert sin egen musikktjeneste, Beats Music.

Apple vil kjøpe Beats Electronics LLC

Nå ser det ut som Apple ikke bare har fattet interessen, men også åpnet opp lommeboken for å kjøpe selskapet: Blant andre The Financial Times og Wall Street Journal siterer kilder, og melder at Apple har vært i samtaler med Jimmy Iovine om å kjøpe selskapet. Kjøpesummen rapporteres å være i overkant av 3 milliarder dollar, eller rundt 18 millarder norske kroner! Det er i så fall den største oppkjøpet i Apples historie.

Apple har fått merke det nedadgående salg av album og låter i iTunes Store, og deres nye musikktjeneste, iTunes Radio, har heller ikke fått ordentlig fotfeste i det amerikanske markedet.  Et strategisk oppkjøp av Beats kan hjelpe Apple med å ytterligere styrke sin posisjon på musikkfronten igjen.

Hvorvidt hodetelefonene med den ikoniske «b» logoen får et eplesymbol i fremtiden, er for tidlig å si!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top