Search
Generic filters

Apple kjøper Beats Electronics

Apple vil kjøpe Dr Dre's hodetelefoner - for 3,2 milliarder dollar!

Hodetelefonene fra Beats Audio, også kjent som Beats by Dre, er et av verdens mest populære hodetelefonmerker. Selskapet ble stiftet av rapper og musikkprodusent Andre Young (bedre kjent som Dr Dre) og Jimmy Iovine i samarbeid med amerikanske Monster, som produserte hodetelefonene fra starten av.

Dr. Dre og Jimmy Iovine med Beats by Dre hodetelefoner.
Dr. Dre og Jimmy Iovine med Beats by Dre hodetelefoner.

 

Senere brøt Young og Iovine ut av samarbeidet. Taiwanske HTC var også inne på eiersiden en periode, og Beats Audio sto for utviklingen av lydsystemet i smartmobilen HTC One, kalt BoomSound. Senere fikk gründerne finansiert et gjenkjøp av de gjenværende aksjene fra HTC. Foruten hodetelefonene, som nyter stor popularitet spesielt hos den yngre garde, har Beats også lansert sin egen musikktjeneste, Beats Music.

Apple vil kjøpe Beats Electronics LLC

Nå ser det ut som Apple ikke bare har fattet interessen, men også åpnet opp lommeboken for å kjøpe selskapet: Blant andre The Financial Times og Wall Street Journal siterer kilder, og melder at Apple har vært i samtaler med Jimmy Iovine om å kjøpe selskapet. Kjøpesummen rapporteres å være i overkant av 3 milliarder dollar, eller rundt 18 millarder norske kroner! Det er i så fall den største oppkjøpet i Apples historie.

Apple har fått merke det nedadgående salg av album og låter i iTunes Store, og deres nye musikktjeneste, iTunes Radio, har heller ikke fått ordentlig fotfeste i det amerikanske markedet.  Et strategisk oppkjøp av Beats kan hjelpe Apple med å ytterligere styrke sin posisjon på musikkfronten igjen.

Hvorvidt hodetelefonene med den ikoniske «b» logoen får et eplesymbol i fremtiden, er for tidlig å si!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.