TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Lightning åpner for bedre lyd

Snart kan du koble hodetelefonen til iPhone, med Apples Lightning-plugg, og få bedre lyd.

forfatter
Publisert 04.06.14 - 09:51

Etter kjøpet av hodetelefonprodusenten Beats, har mange lurt på hva Apple skal med selskapet. Nå kommer et av svarene, for Apple åpnet nylig for at produsenter kan utvikle hodetelefoner som bruker Apples Lightning-plugg, i stedet for vanlig minijack.

Det åpner for bedre lyd, og vi venter bare på de første Beats hodetelefonene som leveres med Lightning-plugg.

Les testen av Beats by Dr.Dre her

Med Lightning kan hodetelefonene spille av lossless musikk i 48 kHz med digitale stereolyd, rett fra en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt.

Det blir også mulig å sende et monosignal på 48 kHz, tilbake til telefonen, slik at man kan snakke med folk via mikrofonen på Lightning-ledningen.

Med en digital overføring av signalet åpner muligheten seg for bedre lyd, fordi man slipper å gå innom en liten analog forsterker så tidlig i signalveien som man gjør nå med minijackkontakten.

Det blir selvsagt mulig å fjernstyre avspillingen fra ledningen, men også mulig å starte applikasjoner, eller aktivere Siri fra en knapp på ledningenen  eller øreklokkene.

Man kan også tenke seg at Lightning-pluggen gjør det mulig å styre en aktiv digital støydemping, og lade batterier i en hodetelefon med støydemping. Eller bruke batteriet i hodetelefonene til å lade mobilen?

Tiden vil vise, men vi tipper Lightning-kontakten først blir å finne i et par Beats hodetelefoner fra Apple.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et par fremragende trådløse ørepropper i mellomklassen.
Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Bilde