Apple AirPods Max

AirPods Max lover knallgod lyd, med tilpasset EQ, aktiv støydemping og romlyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Apples kanskje dårligst bevarte hemmelighet, og et av de lengstvarende ryktene, er endelig blitt en realitet. AirPods Max er alt vi hadde drømt om og litt til, og de bør de være, for prisen er stiv.

7000 kr skal Apple ha for AirPods Max, som kommer i flere farger. Grått, sølv, grønt, himmelblått og rosa, men da får man full pakke som det heter.

Spatial Sound


AirPods er verdens mest populære øretelefoner, og kundene elsker den enkle konfigureringen, den utrolige lydkvaliteten og den ikoniske designen. Med AirPods Max leverer vi den magiske AirPods-opplevelsen i en lukket hodetelefondesign med hi-fi-lyd», sier Greg Joswiak, global markedsføringssjef hos Apple, i en pressemelding.

De lukkede og trådløse hodetelefonene har aktiv støydemping, adaptiv equalizer, fremheving av lyder utenfor og romlyd (?). Som bruker gyroskopet og akselerometeret i samspill med en iPhone eller iPad, til å skape et virtuelt lydbilde basert på – opptak i 5.1 og 7.1-kanaler, og Dolby Atmos – etter hvor lytteren befinner seg.

Annonse

Spatial Sound kaller Apple det på engelsk, og det skal bli interessant å finne uy hvor godt denne surroundeffekten fungerer i praksis på et par AirPods Max.

Adaptive eq

 

Den adaptive eq-en tilpasser lyden etter passformen på hodet. Små mikrofoner på innsiden måler frekvensresponsen og tilpasser balansen i lydbildet deretter.

AirPods Max har også aktiv støydemping, med tre mikrofoner på utsiden, i tillegg til den ene på innsiden, og støydempingen jobber sammen med den adapttive eq-en for mest mulig effektiv støydemping, og best mulig lyd, i følge Apple.

Annonse


Inni øreklokkene sitter et 40 mm stort element som Apple har utviklet selv, med doble ringmagneter, som skal være i stand  til å holde forvrengningen under én prosent, selv når man spiller høyt.

En Apple-utviklet H1-prosessor styrer den adaptive eq-en, støydempingsalgoritmen og romlyd/surround-effekten, og sørger for at lyden er så god som mulig under alle forhold.

Hodetelefonene har den samme kronen som Apple Watch, på den ene øreklokken, som kan brukes til å justere volum, pause og starte musikken, skippe låter, eller svare på samtaler.

Hodebøylen er laget av rustfritt stål, og øreklokkene kan roteres og vinkles for best mulig passform. Putene i samme farge som øreklokkene, former seg etter hodeformen, og holder på formen sånn at de skal sitte bedre neste gang man tar dem på.

Annonse

Lyddeling


AirPods Max bytter automatisk mellom en iPhone, iPad og en Mac, og man kan svare på samtaler med hodetelefonene på, selv om man bruker dem sammen med en Mac eller en iPad.

Man kan også dele lyden med et annet par AirPods bare ved å holde dem inntil hverandre og trykke på knappen, og de støtter selvsagt stemmestyring med Siri, som også kan svare på alt fra oppskrifter til veibeskrivelser.

AirPods Max leveres med en såkalt Smart Case som de kan hvile i, og de kan spille i opptil 20 timer på én lading når de er i bruk.

Hodetelefonene kan bestilles fra tirsdag 15. desember.

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.