Eksklusivt

Apple AirPods Max

AirPods Max lover knallgod lyd, med tilpasset EQ, aktiv støydemping og romlyd.

Skrevet av / 08.12.20 - 15:10
Apple AirPods Max

Apples kanskje dårligst bevarte hemmelighet, og et av de lengstvarende ryktene, er endelig blitt en realitet. AirPods Max er alt vi hadde drømt om og litt til, og de bør de være, for prisen er stiv.

7000 kr skal Apple ha for AirPods Max, som kommer i flere farger. Grått, sølv, grønt, himmelblått og rosa, men da får man full pakke som det heter.

https://www.youtube.com/watch?v=YZNearcOsXg

Spatial Sound


AirPods er verdens mest populære øretelefoner, og kundene elsker den enkle konfigureringen, den utrolige lydkvaliteten og den ikoniske designen. Med AirPods Max leverer vi den magiske AirPods-opplevelsen i en lukket hodetelefondesign med hi-fi-lyd», sier Greg Joswiak, global markedsføringssjef hos Apple, i en pressemelding.

De lukkede og trådløse hodetelefonene har aktiv støydemping, adaptiv equalizer, fremheving av lyder utenfor og romlyd (?). Som bruker gyroskopet og akselerometeret i samspill med en iPhone eller iPad, til å skape et virtuelt lydbilde basert på – opptak i 5.1 og 7.1-kanaler, og Dolby Atmos – etter hvor lytteren befinner seg.

Spatial Sound kaller Apple det på engelsk, og det skal bli interessant å finne uy hvor godt denne surroundeffekten fungerer i praksis på et par AirPods Max.

Adaptive eq

 

Den adaptive eq-en tilpasser lyden etter passformen på hodet. Små mikrofoner på innsiden måler frekvensresponsen og tilpasser balansen i lydbildet deretter.

AirPods Max har også aktiv støydemping, med tre mikrofoner på utsiden, i tillegg til den ene på innsiden, og støydempingen jobber sammen med den adapttive eq-en for mest mulig effektiv støydemping, og best mulig lyd, i følge Apple.


Inni øreklokkene sitter et 40 mm stort element som Apple har utviklet selv, med doble ringmagneter, som skal være i stand  til å holde forvrengningen under én prosent, selv når man spiller høyt.

En Apple-utviklet H1-prosessor styrer den adaptive eq-en, støydempingsalgoritmen og romlyd/surround-effekten, og sørger for at lyden er så god som mulig under alle forhold.

Hodetelefonene har den samme kronen som Apple Watch, på den ene øreklokken, som kan brukes til å justere volum, pause og starte musikken, skippe låter, eller svare på samtaler.

Hodebøylen er laget av rustfritt stål, og øreklokkene kan roteres og vinkles for best mulig passform. Putene i samme farge som øreklokkene, former seg etter hodeformen, og holder på formen sånn at de skal sitte bedre neste gang man tar dem på.

Lyddeling


AirPods Max bytter automatisk mellom en iPhone, iPad og en Mac, og man kan svare på samtaler med hodetelefonene på, selv om man bruker dem sammen med en Mac eller en iPad.

Man kan også dele lyden med et annet par AirPods bare ved å holde dem inntil hverandre og trykke på knappen, og de støtter selvsagt stemmestyring med Siri, som også kan svare på alt fra oppskrifter til veibeskrivelser.

AirPods Max leveres med en såkalt Smart Case som de kan hvile i, og de kan spille i opptil 20 timer på én lading når de er i bruk.

Hodetelefonene kan bestilles fra tirsdag 15. desember.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FXI_-OesT3A

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedret premiummodell fra Bowers & Wilkins

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

Scroll to Top