Search
Generic filters

Aktiv støydemping

Audio Technica ATH-ANC9 introduserer forbedret støydemping i hodetelefoner, og skal dempe så mye som 95 prosent av all støy utenfra.

Hodetelefoner med støydemping er populære. Folk på farten kan slippe å foholde seg til all støyen på utsiden av hodetelefonene, fordi små mikrofoner registrerer støyen, og filtrerer den vekk på innsiden med avansert fasevending av lydene utenfor øreklokkene.

Audio Technica har tatt denne teknikken et skritt videre, med noen de kaller Tri-Level Cancellation. Som gir lytteren tre forskjellige innstillinger, for støydemping opp til 30 dB.

Den første innstillingen er tilpasset den konstante susingen fra fly, tog, trikk eller buss, og demper rumlingen på lave frekvenser ekstra godt.

Med den andre innstillingen dempes typisk kontorstøy, bråkete offentlige plasser, og miljøer hvor støyen normalt ligger høyere i frekvens.

Den tredje innstillingen er beregnet for stille miljøer, og demper i første rekke smålyder hvor den aktive støydempingen er mildere i karakter.

Hodetelefoene har avtagbar ledning med mikrofon og knapper til styring av mobilen, og øreklokkene har fått nye 40 mm elementer, som skal gi enda bedre lydkvalitet enn man forventer av hodetelefoner med støydemping.

Audio Technica ATH-ANC9 fungerer også når støydempingen er avslått, eller batteriet er tomt.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!