Hodetelefoner

Audio Technica ATH-ANC9 introduserer forbedret støydemping i hodetelefoner, og skal dempe så mye som 95 prosent av all støy utenfra.
Annonse
Annonse
forfatter

Hodetelefoner med støydemping er populære. Folk på farten kan slippe å foholde seg til all støyen på utsiden av hodetelefonene, fordi små mikrofoner registrerer støyen, og filtrerer den vekk på innsiden med avansert fasevending av lydene utenfor øreklokkene.

Audio Technica har tatt denne teknikken et skritt videre, med noen de kaller Tri-Level Cancellation. Som gir lytteren tre forskjellige innstillinger, for støydemping opp til 30 dB.

Den første innstillingen er tilpasset den konstante susingen fra fly, tog, trikk eller buss, og demper rumlingen på lave frekvenser ekstra godt.

Med den andre innstillingen dempes typisk kontorstøy, bråkete offentlige plasser, og miljøer hvor støyen normalt ligger høyere i frekvens.

Den tredje innstillingen er beregnet for stille miljøer, og demper i første rekke smålyder hvor den aktive støydempingen er mildere i karakter.

Hodetelefoene har avtagbar ledning med mikrofon og knapper til styring av mobilen, og øreklokkene har fått nye 40 mm elementer, som skal gi enda bedre lydkvalitet enn man forventer av hodetelefoner med støydemping.

Audio Technica ATH-ANC9 fungerer også når støydempingen er avslått, eller batteriet er tomt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil