Hodetelefoner

Her er K812, en helt ny åpen hodetelefon for studiobruk, og kresne musikklytterne
Annonse
Annonse
forfatter

Hodetelefoner for proffbruk er ofte store, tunge og lukkede. Dermed er de ikke så egnet for å slappe av i godstolen med øreklokker på, hvert fall ikke særlig lenge. Hvilket er en av grunnene til at mange foretrekker hodetelefoner med åpne eller halvåpne øreklokker, fordi det er mer behagelig å ha på slike hodetelefoner. I tillegg kan klangbalansen være jevnere, og det er ofte å foretrekke foran den litt påtrengende slankheten mange proffe hodetelefoner gjerne har.

Derfor lager AKG to separate serier med hodetelefoner. De for hjemme eller bærbart bruk, og de for proffapplikasjoner som studio og kringkasting.

AKG K812 hører til i den siste kategorien, men akkurat som med modellene K240 og K271, vil det være en viss overlapping med det sivile markedet.

AKG K812

Hvis den spiller bedre enn Q701 som vi har testet tidligere, kan den bli en hit også blant alle med audiofil legning. K812 er nemlig laget for kritisk lytting, i følge AKG, som har brukt over fem år på å utvikle de hodetelefonene med de åpne øreklokkene.

Annonse

De er bygget i aluminium rundt en nyutviklet 53 mm stor membran, og innvendig ser den slil ut når alle viktige deler er separert fra hver andre:

AKG_K812_exploded

De skal – fremdeles i følge AKG selv, være de beste hodetelefonene de noensinne har laget. Kent Iverson som er direktør for marked- og produktutvikling sier i pressemeldingen at K812 representerer det aller ypperste av teknologisk innovasjon, AKG har jobbet for å oppnå i 65 år med hodetelefoner.

Noe særlig mer vet vi ikke om K812 i skrivende stund, annet enn at de skal være i salg fra slutten av november, og at de vil koste tett oppunder 10.000 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.