Search
Generic filters

AKG slipper ny toppmodell

Her er K812, en helt ny åpen hodetelefon for studiobruk, og kresne musikklytterne

Hodetelefoner for proffbruk er ofte store, tunge og lukkede. Dermed er de ikke så egnet for å slappe av i godstolen med øreklokker på, hvert fall ikke særlig lenge. Hvilket er en av grunnene til at mange foretrekker hodetelefoner med åpne eller halvåpne øreklokker, fordi det er mer behagelig å ha på slike hodetelefoner. I tillegg kan klangbalansen være jevnere, og det er ofte å foretrekke foran den litt påtrengende slankheten mange proffe hodetelefoner gjerne har.

Derfor lager AKG to separate serier med hodetelefoner. De for hjemme eller bærbart bruk, og de for proffapplikasjoner som studio og kringkasting.

AKG K812 hører til i den siste kategorien, men akkurat som med modellene K240 og K271, vil det være en viss overlapping med det sivile markedet.

AKG K812

Hvis den spiller bedre enn Q701 som vi har testet tidligere, kan den bli en hit også blant alle med audiofil legning. K812 er nemlig laget for kritisk lytting, i følge AKG, som har brukt over fem år på å utvikle de hodetelefonene med de åpne øreklokkene.

De er bygget i aluminium rundt en nyutviklet 53 mm stor membran, og innvendig ser den slil ut når alle viktige deler er separert fra hver andre:

AKG_K812_exploded

De skal – fremdeles i følge AKG selv, være de beste hodetelefonene de noensinne har laget. Kent Iverson som er direktør for marked- og produktutvikling sier i pressemeldingen at K812 representerer det aller ypperste av teknologisk innovasjon, AKG har jobbet for å oppnå i 65 år med hodetelefoner.

Noe særlig mer vet vi ikke om K812 i skrivende stund, annet enn at de skal være i salg fra slutten av november, og at de vil koste tett oppunder 10.000 kr.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.