Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

AKG slipper ny toppmodell

Her er K812, en helt ny åpen hodetelefon for studiobruk, og kresne musikklytterne

Skrevet av / 14.10.13 - 09:12
AKG slipper ny toppmodell

Hodetelefoner for proffbruk er ofte store, tunge og lukkede. Dermed er de ikke så egnet for å slappe av i godstolen med øreklokker på, hvert fall ikke særlig lenge. Hvilket er en av grunnene til at mange foretrekker hodetelefoner med åpne eller halvåpne øreklokker, fordi det er mer behagelig å ha på slike hodetelefoner. I tillegg kan klangbalansen være jevnere, og det er ofte å foretrekke foran den litt påtrengende slankheten mange proffe hodetelefoner gjerne har.

Derfor lager AKG to separate serier med hodetelefoner. De for hjemme eller bærbart bruk, og de for proffapplikasjoner som studio og kringkasting.

AKG K812 hører til i den siste kategorien, men akkurat som med modellene K240 og K271, vil det være en viss overlapping med det sivile markedet.

AKG K812

Hvis den spiller bedre enn Q701 som vi har testet tidligere, kan den bli en hit også blant alle med audiofil legning. K812 er nemlig laget for kritisk lytting, i følge AKG, som har brukt over fem år på å utvikle de hodetelefonene med de åpne øreklokkene.

De er bygget i aluminium rundt en nyutviklet 53 mm stor membran, og innvendig ser den slil ut når alle viktige deler er separert fra hver andre:

AKG_K812_exploded

De skal – fremdeles i følge AKG selv, være de beste hodetelefonene de noensinne har laget. Kent Iverson som er direktør for marked- og produktutvikling sier i pressemeldingen at K812 representerer det aller ypperste av teknologisk innovasjon, AKG har jobbet for å oppnå i 65 år med hodetelefoner.

Noe særlig mer vet vi ikke om K812 i skrivende stund, annet enn at de skal være i salg fra slutten av november, og at de vil koste tett oppunder 10.000 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top