SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

AKG slipper ny toppmodell

Her er K812, en helt ny åpen hodetelefon for studiobruk, og kresne musikklytterne

Hodetelefoner for proffbruk er ofte store, tunge og lukkede. Dermed er de ikke så egnet for å slappe av i godstolen med øreklokker på, hvert fall ikke særlig lenge. Hvilket er en av grunnene til at mange foretrekker hodetelefoner med åpne eller halvåpne øreklokker, fordi det er mer behagelig å ha på slike hodetelefoner. I tillegg kan klangbalansen være jevnere, og det er ofte å foretrekke foran den litt påtrengende slankheten mange proffe hodetelefoner gjerne har.

Derfor lager AKG to separate serier med hodetelefoner. De for hjemme eller bærbart bruk, og de for proffapplikasjoner som studio og kringkasting.

AKG K812 hører til i den siste kategorien, men akkurat som med modellene K240 og K271, vil det være en viss overlapping med det sivile markedet.

AKG K812

Hvis den spiller bedre enn Q701 som vi har testet tidligere, kan den bli en hit også blant alle med audiofil legning. K812 er nemlig laget for kritisk lytting, i følge AKG, som har brukt over fem år på å utvikle de hodetelefonene med de åpne øreklokkene.

De er bygget i aluminium rundt en nyutviklet 53 mm stor membran, og innvendig ser den slil ut når alle viktige deler er separert fra hver andre:

AKG_K812_exploded

De skal – fremdeles i følge AKG selv, være de beste hodetelefonene de noensinne har laget. Kent Iverson som er direktør for marked- og produktutvikling sier i pressemeldingen at K812 representerer det aller ypperste av teknologisk innovasjon, AKG har jobbet for å oppnå i 65 år med hodetelefoner.

Noe særlig mer vet vi ikke om K812 i skrivende stund, annet enn at de skal være i salg fra slutten av november, og at de vil koste tett oppunder 10.000 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.