Nyhet

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

4K-projektorer med skikkelig lysstyrke koster normalt en formue, men det vil XGMI gjøre noe med.

Skrevet av / 11.09.23 - 15:36
XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

Selv om TV-skjermene blir stadig større, er projektorer fortsatt et effektivt alternativ når du vil ha et kjempestort bilde. Kinesiske XGIMI er kjent for sine prisgunstige 4K-projektorer, og nå er produsenten klar med den nye flaggskipmodellen HORIZON Ultra. Dette er angivelig verdens første hjemmekino-projektor med støtte for Dolby Vision HDR.

Frame2HorizonultraproductPic Frame5HorizonultraproductPic
<
>
XGIMI Horizon Ultra. (Foto: Produsenten)

XGIMI Horizon Ultra

For å oppnå en noenlunde grei bildeopplevelse av HDR (High Dynamic Range) innhold med projektorer, er det avgjørende med god lysstyrke. Projektormarkedet har lenge brukt enten laser eller LED-baserte lyskilder, men XGIMIs hevder at deres nye Dual Light-system med både laser og LED, skal gi en god kombinasjon av bredt fargespekter og høy lysstyrke. Horizon Ultra oppnår en lysstyrke på opptil 2300 lumen, som er sammenlignbart med blant andre Sonys 4K-projektorer til vesentlig høyere pris. Så gjenstår det naturligvis å se hvordan bildekvaliteten utarter seg i praksis!

Projektoren byr på flere smarte finesser. Den kan blant annet ta hensyn til fargen på veggen din og korrigere fargegjengivelsen deretter(selv om de fleste nok vil foretrekke et skikkelig lerret). Projektoren har også finesser som Auto-Keystone og autofokus som skal gjøre det enklere å «skru til» bildet riktig. På denne måten kan den være velegnet både provisoriske oppsett, så vel som permanent installasjon. Projektoren har to HDMI-innganger inkludert eARC. Den har også et smart brukergrensesnitt med Android 11, som gir tilgang til et bredt utvalg av strømmetjenester og apper. Den har også et innebygd høyttalersystem signert Harman Kardon. For gamere er det verdt å merke seg støtte for opptil 4K/60Hz og en inngangsforsinkelse (input lag) på 18 ms.

Les også Denne 4K-projektoren har Android smart-TV XGIMI Horizon Pro kan strømme 4K Ultra HD video rett på veggen, og har innebygd lyd fra Harman Kardon.

Pris og tilgjengelighet

XGIMI Horizon Ultra har salgsstart 15. september via XGMIs hjemmesider og hos autoriserte forhandlere. Prisen er 1899 euro eller nærmere 22000 kroner pluss moms.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top