TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Superenkel Android-projektor med sylskarp 4K

XGIMI Horizon Pro kan strømme 4K Ultra HD video rett på veggen, og har innebygd lyd fra Harman Kardon.

forfatter
Publisert 25.01.22 - 12:02

XGIMI er ikke et kjent merke for oss nordboere, men det ønsker de nå å gjøre noe med. Med 4K-projektoren Horizon Pro, som har innebygd Android Smart-TV-funksjonalitet – og dessuten innebygd Chromecast.

Plug-and-play

Den hevdes å være en ekte plug-and-play-projektor, som du bare setter opp og retter mot det stedet du ønsker bildet. Bildevinkel (keystone) og fokus setter den helt automatisk, og den har innebygd lyd slik at du ikke skal trenge å koble den til noe eksternt lydanlegg. Med andre ord, den perfekte projektoren å ta frem innimellom, og som ikke trenger en fast installasjon.

Xgimi Horizon Pro lifestyle3
XGIMI Horizon Pro har innebygd Android TV og lyd fra Harman Kardon. Foto: XGIMI

Android TV

Horizon Pro har innebygd Android TV 10.0 og støtter dermed et stort utvalg strømmetjenester. Du kan også bruke Chromecast fra mobilen, hvis du synes det er mer praktisk.

Innebygd lyd fra Harman Kardon simulerer DTS surroundlyd, slik at du skal få en god opplevelse selv uten noe ekstra lydanlegg eller lydplanke.

Auto Keystone
XGIMI Horizon Pro har auto keystone, som betyr at den justerer bildegeometrien automatisk ut ifra kastevinkelen. Ill: XGIMI

4K og HDR

4K video gir Ultra HD-oppløsning, og projektoren støtter HDR (HDR10 og HLG) med utvidet 10-bits fargegjengivelse. Med 110 prosent støtte av det store fargerommet DCI-P3 er du sikker på å få alle fargene fra Hollywoods 4K-storfilmer.

Lysstyrke og lampetid

2200 lumen betyr at projektoren bør gi gode bilder selv om du ikke har det helt bekmørkt i rommet. Men dette er likevel ikke lysstyrken til en utpreget dagslysprojektor, så forvent litt blassere bilder på dag- og sommertid.

LED-lampens levetid er oppgitt til 25.000 timer, som betyr 34 år om du bruker den to timer hver eneste dag! Den bør med andre ord holde gjennom hele produktets levetid.

XGIMI Horizon Pro image size
Synes du TV-bildet blir for lite, kan en projektor være tingen. Som XGIMI Horizon Pro. Foto: XGIMI

Opptil 300 tommer

Projektoren skal takle bildestørrelser fra 30 og helt opp til 300 tommer. Avstanden til veggen må være 1,2 ganger lengden på bildet, det betyr at et bilde på 100 tommer målt diagonalt krever en avstand til lerretet på ca 265 cm. Siden projektoren ikke har noen zoom-funksjon i det hele tatt, kan det være like greit å rette denne direkte mot en hvit vegg, siden det å fylle et lerret 100 prosent kun kan gjøres ved å plassere projektoren med helt dønn nøyaktig avstand til lerretet.

Xgimi Horizon Pro lifestyle2
XGIMI Horizon Pro. Foto: XGIMI

Voksen pris

Det spørs om ikke da prisen vil være den største hindringen for at projektoren rives ut av hyllene, av folk som ellers kunne falt for en så enkel og ambulerende projektor. 18.599 kroner koster nemlig herligheten. Det kan synes litt drøyt, for en projektor som er ment å projisere mot en hvit vegg. Hvis du derimot synes den virker som akkurat det du drømmer om, kan den sjekkes ut fysisk i utvalgte Power-butikker, eller handles gjennom diverse nettbutikker.

Kan du leve med Full HD-oppløsning (1920 x 1080), så skal du se nærmere på XGIMI Horizon. Den kan alt det samme som Horizon Pro, til 11.999 kroner.

Mer info: global.xgimi.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Følg Lyd & Bilde