Nyhet

Superenkel Android-projektor med sylskarp 4K

XGIMI Horizon Pro kan strømme 4K Ultra HD video rett på veggen, og har innebygd lyd fra Harman Kardon.

Skrevet av / 25.01.22 - 12:02
Superenkel Android-projektor med sylskarp 4K

XGIMI er ikke et kjent merke for oss nordboere, men det ønsker de nå å gjøre noe med. Med 4K-projektoren Horizon Pro, som har innebygd Android Smart-TV-funksjonalitet – og dessuten innebygd Chromecast.

Plug-and-play

Den hevdes å være en ekte plug-and-play-projektor, som du bare setter opp og retter mot det stedet du ønsker bildet. Bildevinkel (keystone) og fokus setter den helt automatisk, og den har innebygd lyd slik at du ikke skal trenge å koble den til noe eksternt lydanlegg. Med andre ord, den perfekte projektoren å ta frem innimellom, og som ikke trenger en fast installasjon.

Xgimi Horizon Pro lifestyle3
XGIMI Horizon Pro har innebygd Android TV og lyd fra Harman Kardon. Foto: XGIMI

Android TV

Horizon Pro har innebygd Android TV 10.0 og støtter dermed et stort utvalg strømmetjenester. Du kan også bruke Chromecast fra mobilen, hvis du synes det er mer praktisk.

Innebygd lyd fra Harman Kardon simulerer DTS surroundlyd, slik at du skal få en god opplevelse selv uten noe ekstra lydanlegg eller lydplanke.

Auto Keystone
XGIMI Horizon Pro har auto keystone, som betyr at den justerer bildegeometrien automatisk ut ifra kastevinkelen. Ill: XGIMI

4K og HDR

4K video gir Ultra HD-oppløsning, og projektoren støtter HDR (HDR10 og HLG) med utvidet 10-bits fargegjengivelse. Med 110 prosent støtte av det store fargerommet DCI-P3 er du sikker på å få alle fargene fra Hollywoods 4K-storfilmer.

Lysstyrke og lampetid

2200 lumen betyr at projektoren bør gi gode bilder selv om du ikke har det helt bekmørkt i rommet. Men dette er likevel ikke lysstyrken til en utpreget dagslysprojektor, så forvent litt blassere bilder på dag- og sommertid.

LED-lampens levetid er oppgitt til 25.000 timer, som betyr 34 år om du bruker den to timer hver eneste dag! Den bør med andre ord holde gjennom hele produktets levetid.

XGIMI Horizon Pro image size
Synes du TV-bildet blir for lite, kan en projektor være tingen. Som XGIMI Horizon Pro. Foto: XGIMI

Opptil 300 tommer

Projektoren skal takle bildestørrelser fra 30 og helt opp til 300 tommer. Avstanden til veggen må være 1,2 ganger lengden på bildet, det betyr at et bilde på 100 tommer målt diagonalt krever en avstand til lerretet på ca 265 cm. Siden projektoren ikke har noen zoom-funksjon i det hele tatt, kan det være like greit å rette denne direkte mot en hvit vegg, siden det å fylle et lerret 100 prosent kun kan gjøres ved å plassere projektoren med helt dønn nøyaktig avstand til lerretet.

Xgimi Horizon Pro lifestyle2
XGIMI Horizon Pro. Foto: XGIMI

Voksen pris

Det spørs om ikke da prisen vil være den største hindringen for at projektoren rives ut av hyllene, av folk som ellers kunne falt for en så enkel og ambulerende projektor. 18.599 kroner koster nemlig herligheten. Det kan synes litt drøyt, for en projektor som er ment å projisere mot en hvit vegg. Hvis du derimot synes den virker som akkurat det du drømmer om, kan den sjekkes ut fysisk i utvalgte Power-butikker, eller handles gjennom diverse nettbutikker.

Kan du leve med Full HD-oppløsning (1920 x 1080), så skal du se nærmere på XGIMI Horizon. Den kan alt det samme som Horizon Pro, til 11.999 kroner.

Mer info: global.xgimi.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Verdens villeste subwoofer?

Scroll to Top