Trådløse høyttalere fra B&O

På de lekre interiørbildene har Bang & Olufsens høyttalere alltid fremstått trådløse - nå kan de bli det det i virkeligheten også.

På teknologimessen CEDIA EXPO i Denver, Colorado presenterte Bang & Olufsen i dag en ny trådløs høyttalerplatform som vil bli integrert i deres kommende TV-er og høyttalere. Den åpner for trådløs lydoverføring i opptil 24 bit/48kHz kvalitet i 7.1 kanaler! Dermed er det nok med en strømkabel til hver av høyttalerne.

Teknikken er basert på den åpne WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) standarden, og vil derfor være kompatibel med andre produkter som støtter WiSA, deriblant TV-er, Blu-ray spillere og surroundprosessorer.

Tapsfri overføring
WiSA-plattformen tar i bruk det mindre belastede 5,2-5,8 GHz-båndet for å unngå forstyrrelser fra andre signaler, samt å sikre tilstrekkelig båndbredde. Teknikken er i stand til å bære alt fra et stereosignal til komplett 7.1 surroundlyd trådløst. Komprimeringsrelaterte synkroniseringsfeil mellom lyd og bilde skal være en saga blott, takket være WiSA-standardens faste forsinkelsestid på 5 millisekunder.

Bang & Olufsen-sjef Tue Mantoni sier: – Våre ingeniører har i årevis testet mulighetene innen trådløs høyttalerlyd, men frem til i dag har teknologien ganske enkelt ikke vært pålitelig nok. Nå betaler Bang & Olufsens investering i denne banebrytende teknologien og samarbeidet med WiSA seg, med vår siste innovasjon innenfor lyd, design og teknologi, som vi kaller Immaculate Wireless Sound – den største nyskapning fra oss på mange år, og fundamentet for de nye højttalere, vi lanserer senere i år.

Bang & Olufsen vil avsløre nærmere detaljer rundt sine nye høyttalere i oktober.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.