Trådløse høyttalere fra B&O

På de lekre interiørbildene har Bang & Olufsens høyttalere alltid fremstått trådløse - nå kan de bli det det i virkeligheten også.
Annonse
Annonse
forfatter

På teknologimessen CEDIA EXPO i Denver, Colorado presenterte Bang & Olufsen i dag en ny trådløs høyttalerplatform som vil bli integrert i deres kommende TV-er og høyttalere. Den åpner for trådløs lydoverføring i opptil 24 bit/48kHz kvalitet i 7.1 kanaler! Dermed er det nok med en strømkabel til hver av høyttalerne.

Teknikken er basert på den åpne WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) standarden, og vil derfor være kompatibel med andre produkter som støtter WiSA, deriblant TV-er, Blu-ray spillere og surroundprosessorer.

Tapsfri overføring
WiSA-plattformen tar i bruk det mindre belastede 5,2-5,8 GHz-båndet for å unngå forstyrrelser fra andre signaler, samt å sikre tilstrekkelig båndbredde. Teknikken er i stand til å bære alt fra et stereosignal til komplett 7.1 surroundlyd trådløst. Komprimeringsrelaterte synkroniseringsfeil mellom lyd og bilde skal være en saga blott, takket være WiSA-standardens faste forsinkelsestid på 5 millisekunder.

Bang & Olufsen-sjef Tue Mantoni sier: – Våre ingeniører har i årevis testet mulighetene innen trådløs høyttalerlyd, men frem til i dag har teknologien ganske enkelt ikke vært pålitelig nok. Nå betaler Bang & Olufsens investering i denne banebrytende teknologien og samarbeidet med WiSA seg, med vår siste innovasjon innenfor lyd, design og teknologi, som vi kaller Immaculate Wireless Sound – den største nyskapning fra oss på mange år, og fundamentet for de nye højttalere, vi lanserer senere i år.

Bang & Olufsen vil avsløre nærmere detaljer rundt sine nye høyttalere i oktober.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.