Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløse høyttalere fra B&O

På de lekre interiørbildene har Bang & Olufsens høyttalere alltid fremstått trådløse - nå kan de bli det det i virkeligheten også.

Skrevet av / 27.09.13 - 13:26
Trådløse høyttalere fra B&O

På teknologimessen CEDIA EXPO i Denver, Colorado presenterte Bang & Olufsen i dag en ny trådløs høyttalerplatform som vil bli integrert i deres kommende TV-er og høyttalere. Den åpner for trådløs lydoverføring i opptil 24 bit/48kHz kvalitet i 7.1 kanaler! Dermed er det nok med en strømkabel til hver av høyttalerne.

Teknikken er basert på den åpne WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) standarden, og vil derfor være kompatibel med andre produkter som støtter WiSA, deriblant TV-er, Blu-ray spillere og surroundprosessorer.

Tapsfri overføring
WiSA-plattformen tar i bruk det mindre belastede 5,2-5,8 GHz-båndet for å unngå forstyrrelser fra andre signaler, samt å sikre tilstrekkelig båndbredde. Teknikken er i stand til å bære alt fra et stereosignal til komplett 7.1 surroundlyd trådløst. Komprimeringsrelaterte synkroniseringsfeil mellom lyd og bilde skal være en saga blott, takket være WiSA-standardens faste forsinkelsestid på 5 millisekunder.

Bang & Olufsen-sjef Tue Mantoni sier: – Våre ingeniører har i årevis testet mulighetene innen trådløs høyttalerlyd, men frem til i dag har teknologien ganske enkelt ikke vært pålitelig nok. Nå betaler Bang & Olufsens investering i denne banebrytende teknologien og samarbeidet med WiSA seg, med vår siste innovasjon innenfor lyd, design og teknologi, som vi kaller Immaculate Wireless Sound – den største nyskapning fra oss på mange år, og fundamentet for de nye højttalere, vi lanserer senere i år.

Bang & Olufsen vil avsløre nærmere detaljer rundt sine nye høyttalere i oktober.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top