Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CINEMA 30: Ny hjemmekino-versting fra Marantz

Marantz sin hittil råeste integrerte hjemmekinoforsterker kan ventes i mars.

Skrevet av / 30.01.24 - 14:00
CINEMA 30: Ny hjemmekino-versting fra Marantz

Marantz er blant de mest anerkjente merkenavnene innen hi-fi og hjemmekino. Den japanske produsenten har nettopp lansert deres nye referanse hjemmekinoforsterker CINEMA 30.

Denne forsterkeren har vært hintet om en stund, men nå er den omsider offisielt lansert, og kan ventes i butikkene fra mars. Kunngjøringen kommer bare få dager etter at Denon lanserte deres nyeste hjemmekinoforsterker, AVC-6800H.

(Foto: Marantz)
Les også Råere surroundforsterker fra Denon Denons hjemmekinoforsterker AVC-X6800H har mange kanalers 3D-lyd, 8K-video – og masse kraft.

Marantz CINEMA 30

Vi har allerede meget positiv erfaring med komponentene i CINEMA-serien, og nå kommer altså den største integrerte modellen hittil. Flaggskipmodellen CINEMA 30 legger seg innunder det separate forsterkersettet AV 10 og AMP 10. Den blir tilgjengelig i svart eller «sølvgull» finish med det samme designspråket som resten av serien – men ytelsen skal være uten sidestykke, i følge Marantz!

(Foto: Marantz)

Marantz CINEMA 30 har en påkostet forsterkerdel, bestående av 11 forsterkerkanaler montert på et separat kretskort. Forsterkeren er bygget med et flerlags chassis som inneholder omfattende bruk av kobber. Forsterkerdelen skal være grundig fintunet av lydpesialistene hos Marantz Sound Master, basert i Shirakawa, Japan, for å sikre best mulig lydkvalitet

Det elegante frontdekselet har valgbar sidebelysning, og knappene ligger skjult bak et nedfellbart panel. Fjernkontrollen er også av aluminium, med bakgrunnsbelysning for å sikre god brukervennlighet i kinomørket.

(Foto: Marantz)
Les også Innfrir så det holder Marantz Cinema 60 har et nytt og moderne utseende, og byr på en masse tilkoblinger og finesser. Lyden er kraftig og dessuten meget god.

Fra 11.4 til 13.4 (!) kanaler

Prosessordelen i Marantz-forsterkeren har dessuten kapasitet for opptil 13.4 kanaler med preamp-utganger, slik at den som ønsker kan utvide med ekstra forsterkere.

Alle digitale og analoge signaler går gjennom Marantz HDAM SA-2 forforsterkertrinnet for å sikre den karakteristiske varme Marantz-klangen. musikaliteten forventes fra alle Marantz-lydprodukter.

Prosessordelen bruker en SHARC dual DSP-chip koblet til toppmoderne 32-bit ESS Sabre D/A konvertere med dedikert jitterreduksjon. Den digitale plattformen håndterer alt fra høyoppløselig stereo til «oppslukende» lydformater som Dolby Atmos™, IMAX Enhanced™, DTS:X Pro™ og Auro 3D™.

(Foto: Marantz)

Audyssey romkorreksjon – pluss Dirac

For å sikre best mulig resultat med et bredt utvalg av høyttalere og lytterom er CINEMA 30 utstyrt med Audyssey MultEQ XT32 romkorreksjon, som tar hensyn til høyttalerstørrelser, høyttaleravstander, nivåjustering, via inkludert mikrofon.

CINEMA 30 har også mulighet for Dirac Live-kalibrering, som er tilgjengelig via lisens. Dette inkluderer Dirac Live Bass Control, som gir mulighet til å integrere opptil fire uavhengige subwoofere, for best mulig bassrespons i selv de mest utfordrende rom.

På tilkoblingssiden har CINEMA 30 hele 7 HDMI-innganger med støtte for 8K/60 video, i tillegg til en rekke digitale og analoge innganger. CINEMA 30 støtter også den nyeste HEOS-multiromsplattformen som gir tilgang til et bredt spekter av strømmetjenester, i tillegg til Spotify Connect, AirPlay 2™ og Bluetooth.

Pris og tilgjengelighet

Marantz CINEMA 30 blir tilgjengelig fra mars 2024 hos utvalgte forhandlere. Norsk importør er Neby Hi-Fi Concept AS. Prisen blir 47599 kroner.

 • CINEMA 30 representerer en erklæring om fortreffelighet for Marantz i AVR-kategorien, og er en av de mest sofistikerte designene teamet har laget i sin 70-årige historie. Jeg kan ikke vente til høre hvordan den blir mottatt av våre lojale kunder og spesialiserte anmeldere, sier Dave Sheen, president for Luxury Performance Audio Group, Masimo Consumer.

Marantz CINEMA 30 – høydepunkter

 • 11.4 separat forsterkede kanaler
 • 140w per kanal
 • Klasse A/B forsterkerdesign
 • 13.4 kanals preouts
 • Symmetriske monolitiske forsterkere
 • 7/3 HDMI innganger/utganger, alle innganger støtter 8K / 60Hz og 4K / 120Hz gjennomgang.
 • Moderne, høyoppløselig grafisk brukergrensesnitt for 4K/8K TV-er
 • Dolby Atmos
 • DTS:X Pro
 • IMAX Enhanced
 • Auro 3D
 • Audyssey MultEQ XT32
 • Dirac Live oppgraderbar inkludert Basskontroll
 • Pre-amp modus for hver kanal, som tillater større tilpasning
 • Toroidal krafttransformator
 • Marantz HDAM Design
 • Produsert ved Shirakawa Audio Works, Japan

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er årets nye hjemmekino-produkter fra Sony

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Scroll to Top