TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Nakamichi Dragon 11.4.6 Soundbar

Lydplanken har til sammen 21 kanaler og Dolby Atmos surround.

forfatter
Publisert 09.01.23 - 14:01

Nakamichi Dragon 11.4.6 Soundbar, er lydplanken du knapt har sett maken til. Med til sammen 21 kanaler, ikke bare én, men to subwoofere og et par bakhøyttalere, er dette kanskje den råeste lydplanken hittil.

Det er nok derfor Nakamichi har valgt å kalle den Dragon, som de alltid har kalt flaggskipene sine. Den første Nakamichi Dragon, var en ekstrem kassettspiller som de lanserte i 1982. I 1986 kom også Dragon CT, som var en unik og ganske spesiell platespiller, og i 1996 en CD-spiller i tre kabinetter kalt Dragon CD.

Derfor Dragon her også.

Dolby Atmos

Dragon 11.4.6 med bakhøyttalere. Foto Nakamichi

Hvorvidt den vil leve opp til det ambisiøse navnet, gjenstår å finne ut, men spesifikasjonene er det lite å utsette på. Hovedenheten er en 147 cm bred lydplanke med vanvittige 24 høyttalerelementer, inkludert Dolby Atmos surroundkanaler, tre av dem er Air Motion Transformer bånddiskanter, de resterende surroundkanaler som sprer lyden til sidene, fremover og oppover.

Det er også Dolby Atmos surroundkanaler i de to bakhøyttalerne, som også har hver sin bånddiskant. De er utstyrt med en såkalt Perfect Height Mechanism, som gjør det mulig å snu de oppovervendte elementene 180 grader. Som antydet på bildet under.

Isobariske basser

Nakamichi Dragon Omni-Motion Reference Surround. Foto Nakamichi

De to subwooferne som kompletterer Nakamichi-systemet, bruker to basselementer i hvert kabinett, i en såkalt isobarisk konfigurasjon med elementene vendt mot hverandre. Det skal gi mer effektiv dypbass enn bare ett element ville maktet i et tilsvarende kabinett.

Nakamichi Dragon Quad Subwoofers. Foto Nakamichi

Den totale systemeffekten er oppgitt til 3000 w fra til sammen 15 digitale forsterkermoduler, som skal klare et lydtrykk på hele 125 dB. Det burde gi mer enn nok lyd til selv de mest actionpakkede filmene.

Nakamichi Dragon Soundbar, har også støtte for Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, nevnte Dolby Atmos og Dolby Vision. Her er det også innebygget Bluetooth aptX HD for trådløs strømming.

Lydplanken, eller skal vi heller si anlegget, er ikke i salg før andre kvartal 2023. I USA har det fått en pris på 3499 USD, omlag 35000 kr før mva her hjemme. Hvis det i det hele tatt kommer for salg i Norden.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Lydplanker fra JBL: Flaggskipet blir heftig

JBLs lydplanker kan noe spesielt

JBL Bar 1000 gir ekte surroundlyd med helt trådløse bakhøyttalere. Den har også et par nyheter over forgjengeren.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

En kommentar om “CES 2023: Nakamichi Dragon 11.4.6 Soundbar”

  1. Basselementene er vendt fra hverandre. Begge peker ut, da er det ikke mot hverandre

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Nakamichi vekker dragen til live Lydplanken har til sammen 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Følg Lyd & Bilde