TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Lydplanker fra JBL: Flaggskipet blir heftig

JBL Bar 1000 gir ekte surroundlyd med helt trådløse bakhøyttalere. Den har også et par nyheter over forgjengeren.

forfatter
Publisert 02.09.22 - 13:33

Toppmodellen JBL Bar 1000 er en av fire nye lydplanker, alle med Dolby Atmos. Dermed får du lyd både rundt deg og over deg, for å bli totalt omsvøpt av lyd.

JBL BAR 1000 scaled 1
JBL Bar 1000. Foto: JBL

Lydplanken har 7.1.4 kanaler, hvor ettallet er antallet subwooferkanaler og firetallet står for antall høydekanaler. Lydplanken støtter både Dolby Atmos og DTS:X surroundlyd, det samme gjør de mindre lydplankene Bar 300, Bar 500 og Bar 800.

Trådløse høyttalere  

Som sin forgjenger Bar 9.1 har Bar 1000 helt trådløse bakhøyttalere. De går på batteri, og når de ikke er i bruk står de dokket på hver side av lydplanken. Du kan fint bruke dem i dokket tilstand også, da vil lydplanken etter beste evne forsøke å simulere surroundlyd. Ønsker du derimot en permanent plassering bak, for eksempel montert på veggen med veggbraketter, så kan høyttalerne lades med en vanlig mobillader og USB-C-kabel.

Subwooferen er trådløs, med et heftig 10-tommers basselement på undersiden. Det er den samme subwooferen for alle lydplankene, bortsett fra Bar 300, som har såkalt «innebygd subwoofer». Som er reklamespråk for at den mangler sub.

JBL BAR 1000 2 scaled 1
JBL Bar 1000. Foto: JBL

MultiBeam

Alle bortsett fra Bar 800 har såkalt MultiBeam-funksjon, som er JBLs teknologi for en ekstra sammenhengende horisontal surroundlyd. Sammen med innebygd romkorreksjon kalibreres høyttalerne til rommet for å gi ekstra god klanglig sammenheng og timing. Våre erfaringer er at dette funker veldig bra. At Bar 800 mangler denne funksjonen, må være for å skille den fra Bar 1000, siden de begge har Dolby Atmos og trådløse bakhøyttalere. For ordens skyld hadde ikke forgjenger Bar 9.1 MultiBeam, selv om den faktisk hadde romkorreksjon.

JBL BAR 800 scaled 1
JBL Bar 800 ligner til forveksling Bar 1000 på bildet, men her får du bare to høydekanaler. Foto: JBL

Dolby Atmos: Ekte og virtuell

Bar 1000 og Bar 800 har egne høyttalerelementer på toppen som gjengir høydeinnholdet på innhold med Dolby Atmos og DTS:X. Bar 1000 har fire høydekanaler, Bar 800 har to.

Bar 300 og Bar 500 har derimot virtuell høydelyd, hvor DSP-en må klare etter beste evne, uten bruk av topphøyttalere, å gjenskape et lydbilde i høyden. Vår erfaring er at det fungerer sånn passe.

JBL BAR 500 HERO scaled 1
JBL Bar 500. Foto: JBL

Klarere stemmer

JBL bruker såkalt PureVoice-teknologi, hvor prosessoren analyserer lyden fra dialogene og justerer den til å bli klarere og bedre separert ut fra bakteppet. De hevder dette er spesielt gunstig når man ser film med lavt lydnivå, slik at man likevel får med seg handlingen.

JBL BAR 300 scaled 1
JBL Bar 300 er den rimeligste lydplanken, og her får du ikke med subwoofer. Foto: JBL

Appstyrt

Lydplankene kan styres med appen JBL Bar One, som også har innebygde musikktjenester, og her kan du også tilpasse EQ-innstillinger som du ønsker.

Lydplankene kan også styres med stemmen, om du har en tredjeparts smarthøyttaler. Både Google, Apple og Amazon støttes.

Priser og tilgjengelighet

Prisene på de nye lydplankene er 12.500 kr for Bar 1000, 10.000 kr for Bar 800, 7.000 kr for Bar 500 og 4.000 kr for Bar 300. De to største slippes i oktober, de to minste i september.

Mer info forventes snart på jbl.com.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde