TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Nytt og bedre utseende på Marantz hjemmekino

Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.

forfatter
Publisert 18.10.22 - 11:38

Med de nye hjemmekinoproduktene fra Marantz loves vi «eksepsjonell høy ytelse, omhyggelig byggekvalitet og en elegant tidløs design.» Produktene er laget for de mest kresne kino- og lydentusiastene, spesielt utviklet for dedikerte hjemmekinoer. Men med et utseende man heller vil vise frem enn gjemme bort.

Dirac kommer til Marantz Cinema

Marantz bruker som alltid Audyssey romkorreksjon i sine forsterkere og prosessorer. Men planen er å lansere Dirac Live til enkelte modeller i mars 2023. Dirac har en enda mer avansert form for korreksjon og kalibrering enn Audyssey, og vår erfaring er at det fungerer enda bedre. Derfor er dette en gledelig nyhet!

Marantz Cinema 40
Marantz Cinema 40. Foto: Marantz

Cinema 40 – flaggskipet

Cinema 40 er toppmodellen blant de nye, integrerte forsterkerne. Med 9 x 125 watt (11.4 pre out), HDMI-kretsløp med 8K-oppløsning, Dolby Atmos, DTS:X og Auro 3D og dessuten et vell av inn- og utganger. Inkludert 7 HDMI-innganger og 3 -utganger, forforsterkerutganger og effektforsterkerinnganger for samtlige kanaler – og hele fire subwoofere. For hvem vil vel ikke ha en sub i hvert hjørne? Romkorreksjon med Audyssey MultEQ XT32 og musikkstrømming med HEOS multirom er også på plass.

Les også Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Sony vpl-xw5000 SPREAD kopi

Marantz Cinema 40 kommer i mars 2023, i fargene svart og Silver Gold, og vil koste 28.990 kroner.

Marantz Cinema 50 lifestyle 2
Marantz Cinema 50. Foto: Marantz

Cinema 50

Et lite steg ned finner vi Cinema 50, med nøyaktig de samme funksjonene som Cinema 40. Bare med litt svakere effektforstekere, nemlig 9 x 110 watt (11.4 pre out). For de tusenlappene du sparer, kan du for eksempel legge til en kraftigere effektforsterker til frontkanalene.

Marantz Cinema 50 kan kjøpes fra november i år, i fargene svart og Silver Gold, til 20.490 kroner.

Marantz Cinema 60 lifestyle 2
Marantz Cinema 60. Foto: Marantz

Cinema 60 – tilgjengelig med DAB-radio

Ønsker du en surroundforsterker med DAB-radio, heter den Cinema 60 DAB. Den har et par forsterkerkanaler mindre, og byr på 7 x 100 watt, og det er også antallet prosessorkanaler du får, om du har eksterne forsterkere. I tillegg til to subwooferkanaler. For hvem trenger vel egentlig fire subwoofere?

Les også Den beste Denon har laget Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Denon AVC-A110 spread

Også Cinema 60 støtter Dolby Atmos og DTS:X, men ikke Auro 3D. Denne får ikke støtte for Dirac Live, men har likevel Audyssey MultEQ XT romkorreksjon.

Marantz Cinema 60 kommer i månedskiftet oktober / november, i fargene svart og Silver Gold. Uten DAB-radio koster den 13.990 kroner. Cinema 60 DAB koster 15.990 kroner.

Marantz Cinema 70s lifestyle
Marantz Cinema 70s. Foto: Marantz

Cinema 70s – den slanke

Vil du ha noe slankere i dagligstuen, kan Marantz friste med Cinema 70s. En slank 7.2-kanals forsterker som erstatter NR1711, med 50 watt pr. kanal og HEOS multirom musikkstrømming innebygd. Også denne har Audyssey MultEQ romkorreksjon og støtter Dolby Atmos og DTS:X. Av seks HDMI-innganger støtter tre av dem 8K video.

Marantz Cinema 70s kommer i desember, i fargene svart og Silver Gold, til 10.490 kroner.

Marantz AMP10 hero scaled 1
Marantz AMP 10. Foto: Marantz

AV 10 og AMP 10

Ønsker du det heftigste Marantz har å tilby hjemmekinoen, bør du se nærmere prosessoren AV 10 og forsterkeren AMP 10. Prosessoren har 15.4 kanaler med balanserte utganger, og den kan konfigureres til Atmos-oppsettet du ønsker inntil maksimalt seks kanaler i taket. Strømming med HEOS multirom, selvsagt Audyssey MultEQ XT32 – og med lovnad om Dirac-oppgradering til våren.

AMP 10 byr på hele 16 x 200 watt i 8 ohm, har Marantz’ egne HDAM forsterkermoduler og dessuten en nylig utviklet Klasse D-forsterkerteknologi.

Prisen for de to komponentene har vi ennå ikke fått i lokal valuta, men Marantz har satt en europrislapp på 7.000. Og det er altså pr. komponent… AV 10 og AMP 10 slippes tidlig i 2023, og kommer kun i svart farge.

Mer info: marantz.com

Marantz AV10 hero scaled 1
Marantz AV 10. Foto: Marantz

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde