Nyhet

Lyngdorf-flaggskip får endelig HDMI 2.1

De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Steinway Lyngdorf MP-60
forfatter

Det er ikke lite man må ut med for en surroundprosessor fra Lyngdorf – eller Steinway & Sons, for den saks skyld. Lyngdorf-flaggskipet MP-60 koster 150.000 kroner mens du nesten kan doble prisen for Steinway & Sons P300.

Man skal være ganske gal for å bruke penger av dette kaliberet på hjemmekino, og spesielt hvis det ikke var mulig å oppgradere teknologien når det kommer en ny HDMI-versjon eller støtte for nye formater.

Som vi meldte sist sommer, så jobbet Steinway Lyngdorf med en oppgradering av HDMI-kretskortene, til versjon 2.1 fra INVECAS, for disse to beistene av noen surroundprosessorer. Vel, nå melder selskapet endelig at oppgraderingene er her!

Lyngdorf MP-60 2.1
Lyngdorf Audio MP-60 oppgraderes til MP-60 2.1. Nå med HDMI 2.1 og støtte for inntil 8K 60 Hz video. Foto: Steinway Lyngdorf

MP-60 2.1 og P300 2.1

Samtidig kommer også selve prosessorene i oppgradert versjon i butikkene, de heter da MP-60 2.1 og P300 2.1, for å skille dem fra modellene med utdatert innmat. Vi har ikke fått priser verken på oppdatering av eksisterende prosessor, eller hva de nye vil koste. Men vi har fått bekreftet fra Steinway Lyngdorf om at det blir et pristillegg på de nye produktene.

Steinway & Sons P300 2.1
Steinway & Sons P300 2.1 er prosessoren for folk som har altfor mye penger. Nå med 8K-støtte. Foto: Steinway Lyngdorf

Med HDMI 2.1 betyr det at prosessorene nå støtter:

  • 8K 50/60Hz, 40 Gbps og 4K 100/120Hz, 18 Gpbs etter HDMI 2.1-spesifikasjonene
  • Enhanced Audio Return Channel (eARC)
  • Støtte for Auto Low Latency Mode (ALLM) og Variable Refresh Rate (VRR) moduser
  • Støtte for statisk og dynamisk HDR, som gir utvidet dynamikkområde og fargerom
  • Støtte for HDCP 2.3 kopibeskyttelse

Hva med MP-40?

Oppdateringen kommer til både Steinway & Sons og Lyngdorf Audio-produkter. Etter Steinway & Sons P300 og Lyngdorf Audio MP-60, vil nok det neste naturlige steget bli å skifte ut HDMI-kretsene til den nyere MP-40. Denne har HDMI 2.0b fra før, med eARC, som da vil være ganske fremtidsrettet likevel, når 8K kommer for fullt. Du må bare passe på å koble alle 8K-kilder direkte til TV-en, og ikke gjennom prosessoren.

Norsk forhandler og distributør er HiFi Klubben

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.