Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LG lanserer knøttliten 4K-projektor

LG CineBeam Qube er ikke større enn par pocket-bøker, men kan lage kino "hvor som helst"...

Skrevet av / 02.01.24 - 14:41
LG lanserer knøttliten 4K-projektor

LG Electronics lager mer enn TV-er: den sørkoreanske produsenten har nettopp lansert sin nyeste projektor i lifestyle-segmenter, kalt LG Cinebeam Qube.

CineBeam Qube (HU710PB) er en av de hittil minste 4K-projektorene verden har sett: LG hevder likevel den nye 4K-projektoren skal være i stand til å forvandle nesten ethvert innendørs rom til en kinosal!

Den knøttlille videokanonen måler ikke mer enn 80 x 135 x 135 mm og veier knappe 1,5 kilo. Den har også et håndtak som kan rotere projektorlinsen 360 grader, etter du har funnet et stabilt underlag. (Foto: LG)

LG CineBeam Qube

Små og portable projektorer er i vinden for tiden, fordi de tillater oss å lage et stort bilde på null komma niks: Samsung har for eksempel hatt en viss suksess med sin bærbare The Freestyle.

LGs variant skiller seg fra denne ved å bruke nettstrøm, og er derfor en mer «stasjonær» variant – men skal være enkel å flytte rundt ved behov. LG-projektoren har blant annet Auto Screen Adjustment,som hjelper til med å justere fokus, størrelse og plassering på bildet.  

Les også Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.

CineBeam Qube er også en «smart» projektor i form av at den kjører LG webOS (6.0) brukergrensesnitt med meny-innstillinger og innebygde strømmetjenester som Netflix, YouTube, Disney+ og Prime Video (krever naturligvis eget abonnement). Projektoren har også en slags «standby-modus» hvor den kan vise stemningsfulle bakgrunnsbilder.

LG Cinebeam Qube bruker en RGB laser-lyskilde og LGs egen videoprosessering. Produsenten hevder selv at den klarer imponerende 450,000:1 i kontrast, med et fargerom på 154% av fargerommet DCI-P3.

Du skal nok ha et temmelig bekmørkt rom og relativt lite bildeareal for å komme i nærheten av slike tall. Lysstyrken oppgis forøvrig til 500 ANSI Lumen (tilsv i underkant av 150 nits). Men vi gleder oss uansett til å teste den i praksis.

Prisen på LG CineBeam Qube er ennå ikke kunngjort, men den vil bli nærmere presentert under CES-messen i Las Vegas som går av stabelen neste uke. Vi sees der!

LG-CineBeam-Qube_3 LG-CineBeam-Qube_4-scaled
<
>
(Foto: LG)

LG CineBeam Qube (HU710PB) – spesifikasjoner

Oppløsning UHD (3,840 x 2,160)
Lysstyrke 500 ANSI Lumens
Kontrastforhold 450,000:1
Mål (B x D x H) 80 x 135 x 135 mm
Vekt 1.49 kg
Lyskilde Laser (RGB)
Projektorlinse Lerret størrelse 50 – 120 inches
Throw Ratio (Min.) 1.2
HDR-format HDR10
Keystone Auto Screen Adjustment
Trådløs Android / iOS
Innganger HDMI eARC / USB Type C

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “LG lanserer knøttliten 4K-projektor”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top