Nyhet

Denon AVR-X1800H: Heftigere Atmos-opplevelser til «folk flest»

Med AVR-X1800H ønsker Denon å gi den fulle 3D-lydopplevelsen til folk som ikke har et gigantisk rom. Ønsker du DAB-radio, heter den AVR-X1800HDAB.

Skrevet av / 23.08.23 - 12:57
Denon AVR-X1800H: Heftigere Atmos-opplevelser til «folk flest»

Denon AVR-X1800H er en 7-kanals receiver, som leverer 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X. Da med et 5.1-oppsett pluss to høyttalerkanaler som gjengir lyd fra oven. Enten du fysisk monterer et par høyttalere i taket, eller bruker den mer diskré varianten med Atmos Elevation-høyttalere på toppen av frontene. Disse vil da spille lyd opp i taket, hvorpå den reflekteres ned igjen på lytteren.

Denon_avr_x1800H front angle
Foto: Denon

Romkorreksjon med Audyssey

Receiveren er oppgitt til å levere inntil 145 watt pr. kanal, og har innebygd romkorreksjon fra Audyssey. Dette er velprøvd teknologi, hvor en målemikrofon stilles i ulike plasseringer rundt lytteposisjonen, for å tilpasse lyden fra høyttalerne til rommet. Vår erfaring er at det funker bra, og  løfter surroundopplevelsen.

Les også Dolby Atmos i hjemmekinoen Akkurat i det vi trodde fem eller sju høyttalere pluss en subwoofer var mer enn nok til å lage kinolyd i stua, avslører lydguruene hos Dolby Laboratories nye planer for hjemmekinoen vår.

8K

Receiveren støtter også inntil 8K videooppløsning, om du skulle ønske å rute videokilder og spillkonsoller gjennom receiveren, og trekke bildekabel videre til TV-en.

For mange blir det nok mer aktuelt å koble alt til TV-en, og hente lyden ut til receiveren via eARC lydreturkanalen. Denne støtter høyoppløst lyd, også Dolby Atmos og DTS:X.

Denon_AVR_X1800H_rear panel Denon_avr_x1800h_DAB_rear
<
>
Baksiden er lik på begge versjoner, bortsett fra at DAB-utgaven har en felles antennekontakt til FB og DAB, mens standardutgaven har en til FM og en til AM. Foto: Denon

Musikkstrømming

Musikk kan du strømme via HEOS-appen på iOS og Android, og receiveren har dessuten innebygd AirPlay 2 for Apple-brukere. Den har både HomeKit og Google Home-integrering, for stemmestyring via tredjeparts smarthøyttalere og mobiltelefoner.

I tillegg har receiveren internettradio, enten du velger den vanlige utgaven, eller den med DAB+ radio.

Foto: Denon

Egentlig ikke 7.2

Til slutt, en kommentar fra oss angående påstanden om at dette er en 7.2-receiver. Ja, den har to subwooferutganger. Men siden de ikke har individuell prosessering og kalibrering, så er resultatet nøyaktig det samme som om du bruker en Y-splitter på en enkelt subwooferutgang. Ergo er dette en 7.1 og ikke en 7.2-receiver.

Denon_avr_x1800H_front w remote
Foto: Denon

Denon AVR-X1800H og AVR-X1800HDAB: Pris og tilgjengelighet

Standardutgaven AVR-X1800H kommer i handelen 1. september til 9998 kroner. Utgaven med DAB kommer noe senere, og vil koste 10498 kroner.

Mer info: hifiklubben.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top