Nyheter

Nå som 4K-TV-ene (overaskende nok) allerede har kommet ned på et «rimelig» nivå er det kun en ting som mangler: 4K-innhold.
Annonse
Annonse
forfatter

Oppskalering fra full HD er vel og bra, men kan ikke matche billedkvaliteten fra genuint 4K-materiale, nå ser det ut til at 4K på Blu-ray er like rundt hjørnet.

HDTVtest melder at et av selskapene (tyske Singulus Technologies) som er storprodusenter av DVD- og BD-plater, nå hevder at et nytt 4B BD-format er rett rundt hjørnet. Dagens BD-plater spilles inn i opptil 2 lag, mens den nye skive (med en lagringskapasitet på opptil 100 GB) får tre lag. Vi venter en endelig avklaring under CES i Las Vegas i januar, hvor Lyd & Bilde selvsagt er tilstede.

4K BD

Som vi skrev om for to måneder siden, så stuper det fysiske filmsalget, men midt i all elendigheten finnes det et lyspunkt for bransjen, salget av Blu-ray-filmer forsetter å vokse! Noe som bekrefter at det også i 2013, midt i Netflix-/HBO-rusen, er betalingsvilje for fysiske medier i topp kvalitet. Dette er også noe Sony har merket seg, kilder der hevder at de, i samarbeid med Panasonic, jobber med en BD-disk som kan lagre opptil 300 GB. Fremtiden er blå – med et heftig antall GB!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

Vellykket kostymedrama i en miks av Dynastiet, Askepott, Farlige forbindelser og Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.