Search
Generic filters

4K på Blu-ray?

Nå som 4K-TV-ene (overaskende nok) allerede har kommet ned på et «rimelig» nivå er det kun en ting som mangler: 4K-innhold.

Oppskalering fra full HD er vel og bra, men kan ikke matche billedkvaliteten fra genuint 4K-materiale, nå ser det ut til at 4K på Blu-ray er like rundt hjørnet.

HDTVtest melder at et av selskapene (tyske Singulus Technologies) som er storprodusenter av DVD- og BD-plater, nå hevder at et nytt 4B BD-format er rett rundt hjørnet. Dagens BD-plater spilles inn i opptil 2 lag, mens den nye skive (med en lagringskapasitet på opptil 100 GB) får tre lag. Vi venter en endelig avklaring under CES i Las Vegas i januar, hvor Lyd & Bilde selvsagt er tilstede.

4K BD

Som vi skrev om for to måneder siden, så stuper det fysiske filmsalget, men midt i all elendigheten finnes det et lyspunkt for bransjen, salget av Blu-ray-filmer forsetter å vokse! Noe som bekrefter at det også i 2013, midt i Netflix-/HBO-rusen, er betalingsvilje for fysiske medier i topp kvalitet. Dette er også noe Sony har merket seg, kilder der hevder at de, i samarbeid med Panasonic, jobber med en BD-disk som kan lagre opptil 300 GB. Fremtiden er blå – med et heftig antall GB!

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!