Platespiller

Denne må du kjappe deg for å få kjøpt. Linns legendariske platespiller er laget av whiskyfat og begrenset til bare 40 stykker.
Annonse
Annonse
forfatter

Helt billig blir den heller ikke. Limited Edition Sondek LP12 lages bare i 40 eksemplarer, for å feire at det er 40 år siden Linn ble grunnlagt. Kabinettet er laget av ekte eikefat, som det har vært whisky i. Nærmere bestemt Highland Park maltwhisky, fra Orkenøyene vest for Skottland.

Det følger med en jubileumswhisky, en single malt som har ligget i 40 år, og blir levert i en fin presentasjonskasse, med et eget whiskyglass som har Linn-logoen på.

Skjermbilde 2013-09-23 kl. 08.20.31

Spilleren leveres med en Kandid pickup, montert på en Ekos SE arm, med Keel armbord og innerchassis, mens strømforsyningen er Linns Radikal. Det følger også med en Ulrika platespillerforsterker (RIAA-trinn), slik at grammofonen kan kobles til et hvert anlegg uten RIAA.

Den kan bestilles hos til lokale Linn-forhandler, men da må man være rask, og villig til å betale 25.000 pund for herligheten. Med whisky-flasken.

Linn ble grunnlagt i 1973 av Ivor Tiefenbrun, i Glasgow, Skottland og laget lenge bare platespilleren LP12. Senere kom forsterkere og høyttalere til. CD-spillere holdt de seg unna i en årrekke, fordi Ivor Tiefenbrun mente at CD-formatet lød crap, men de snudde omsider og laget på 90-tallet en av de beste CD-spillerne gjennom tidene: Sondek CD12.

I dag er produksjonen av CD-spillere lagt ned til fordel for mediespillere, og nettverksspillere, men platespillere produserer de fremdeles.

Den siste av dem, Linn Majik LP12, testet vi i 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?