Platespiller

Denne må du kjappe deg for å få kjøpt. Linns legendariske platespiller er laget av whiskyfat og begrenset til bare 40 stykker.
forfatter

Helt billig blir den heller ikke. Limited Edition Sondek LP12 lages bare i 40 eksemplarer, for å feire at det er 40 år siden Linn ble grunnlagt. Kabinettet er laget av ekte eikefat, som det har vært whisky i. Nærmere bestemt Highland Park maltwhisky, fra Orkenøyene vest for Skottland.

Det følger med en jubileumswhisky, en single malt som har ligget i 40 år, og blir levert i en fin presentasjonskasse, med et eget whiskyglass som har Linn-logoen på.

Skjermbilde 2013-09-23 kl. 08.20.31

Spilleren leveres med en Kandid pickup, montert på en Ekos SE arm, med Keel armbord og innerchassis, mens strømforsyningen er Linns Radikal. Det følger også med en Ulrika platespillerforsterker (RIAA-trinn), slik at grammofonen kan kobles til et hvert anlegg uten RIAA.

Den kan bestilles hos til lokale Linn-forhandler, men da må man være rask, og villig til å betale 25.000 pund for herligheten. Med whisky-flasken.

Linn ble grunnlagt i 1973 av Ivor Tiefenbrun, i Glasgow, Skottland og laget lenge bare platespilleren LP12. Senere kom forsterkere og høyttalere til. CD-spillere holdt de seg unna i en årrekke, fordi Ivor Tiefenbrun mente at CD-formatet lød crap, men de snudde omsider og laget på 90-tallet en av de beste CD-spillerne gjennom tidene: Sondek CD12.

I dag er produksjonen av CD-spillere lagt ned til fordel for mediespillere, og nettverksspillere, men platespillere produserer de fremdeles.

Den siste av dem, Linn Majik LP12, testet vi i 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.