Bluetooth

Arcam miniBlink er en liten Bluetooth-mottaker som strømmer musikken trådløst fra mobilen til stereoanlegget.
forfatter

Den lille tassen veier bare 40 gram, og pares med mobilen med et tastetrykk. For best mulig lydkvalitet brukes aptX-kodek fra CSR, som komprimerer musikksignalet før det sendes gjennom luften. Dette for å best mulig utnytte Bluetooth-båndbredden på maksimalt 352 kbps. Arcam selv mener lydkvaliteten kan sammenlignes med vanlig CD.

Fordi miniBlink bruker Bluetooth kan den strømme lyden fra nært sagt alle mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. Har du en litt påkostet Android-mobil fra Sony, Samsung eller HTC, er det god mulighet for at den støtter aptX-kodeken, som gir bedre lyd. Windows- og Apple-mobiler og -nettbrett gjør dessverre ikke dette.

Arcam miniBlink kobles til strøm via sin mikro-USB-kontakt og til stereoanlegget via en 3,5 mm minijack-kabel. Alt nødvendig tilbehør følger med.

Prisen forventes å bli rundt en tusenlapp når produktet ankommer butikkene i midten av mars.

ljudtema.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.