Bransje

Det er med stor sorg og savn vi tar i mot meldingen at en av Sveriges største hifi-profiler, Tommy Jenving, gunnlegger og leder for Supra Cables, har gått bort etter kort tids sykdom.
forfatter

Tommy var en virkelig pioner på kabler. Man kan si at det nesten var han som satte igang hele den hifi-pregede kabelindustrien.

Allerede på midten av 70-tallet begynte Tommy å undersøke om en annen type høyttalerkabler kunne utgjøre en forskjell i et anlegg.

Resultatet ble kabelen Classic 2,5, som slo ned som en bombe og satte fart på hele markedet. Siden den gang har det kommet mange innovasjoner fra Tommys hånd. Han fikk mange spennende idéer og elsket å løse tekniske problemer.

I motsetning til stort sett alle andre hifi-produsenter, har hans livsverk Supra Cables maktet å være ytterst konkurransedyktig på det globale markedet –  på både pris og ytelse – med stadig produksjon i Sverige.

En monteringsfabrikk i Kina ble senere etablert, men kablene lages i Ljungskile med maskiner som i stor  grad er konstruert av Tommy og hans medarbeidere.

Selv kom jeg i  kontakt med Tommy Jenving for noen år siden, da vi ved en tilfeldighet møttes på et hotell i Kina – i samme by som monteringsfabrikken ligger. Vi begynte å snakke sammen og kom raskt i gang med å løse verdensproblemene. Det skulle vi gjøre flere ganger senere når vi traff på hverandre. Jeg lærte meg fort å sette stor pris på Tommy, som hadde lett for å snakke om annet enn hifi og hadde den herlige egenskapen det er å kunne blande humor og alvor, sånn at det alltid er intressant og spennende å diskutere.

Møtet  i Kina ledet til en reportasje om Supra i magasinet High Fidelity, og en ny reportasje var planlagt for et par uker sidan. Noen dagar før avreisen fikk jeg beskjeden om at Tommy var lagt inn på sykehus.

Våre tanker går til hans kone Jenny og hans familie, samt til Jörgen Wahlsberg og de andre på Supra.

Jenving Technology og Supra Cables blir drevet videre i Tommys ånd, og de forsikrer at de skal gjøre alt for at Tommy ville vært stolt av dem.

Tommy Jenving og Jan-Eric Persson fra Opus3 på Arkenmessen 2008

2003 ble Tommy valgt tll Årets entreprenør
2008 ble han tildelt “Lifetime achievement award” på Arkenmessen
2009 ble han hedret som “Sveriges största hifi-personlighet”

jenving.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.