Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tangent Ampster TV II: Når lydplanke ikke låter bra nok

Nytt liv til høyttalerne: Tangent sammensmelter tradisjonell hi-fi med et moderne TV-liv, med Ampster TV II.

Skrevet av / 06.11.23 - 11:28
Tangent Ampster TV II: Når lydplanke ikke låter bra nok

Mange har for lengst forvist sine gammeldagse høyttalere til loftet eller kottet, til fordel for en lydplanke. Men kanskje kan den nye forsterkeren fra danske Tangent, Ampster TV II, få deg til å forandre mening.

Tangent Ampster TV II front
Foto: Tangent Audio

For mens de fleste lydplanker gir mye bedre lyd enn du får fra TV-ens innebygde lydsystem, så kommer like mange lydplanker til kort når de skal gjengi musikk i stereo. Mye, men dårlig bass sømmer seg ikke til musikk, og stereoperspektivet fra en lydplanke er også snevert. Om du da ikke iverksetter surroundlyd, som ofte skaper helt andre typer problemer med musikk.

Ampster TV II – en forsterker til TV-en

En løsning på problemet er en stereoforsterker med HDMI-inngang, noe det finnes mystisk få av, dessuten er de fleste av dem dyre. Her kommer hi-fi-produsent Tangent til unnsetning, med den meget rimelige forsterkeren, Ampster TV II.

Og navnet er ikke tilfeldig, for på baksiden sitter kun en HDMI-inngang, og en subwooferutgang. I tillegg til høyttalerutganger, selvsag. Ingen andre tilkoblinger er mulig, fremfor med trådløs Bluetooth.

For ordens skyld har det aldri, så vidt vi vet, eksistert en Ampster TV I, II-tallet er rett og slett for at produktet skal høre inne med blant andre produkter i nåværende produktsortiment.

Tangent Ampster TV II rear cropped Tangent Ampster TV II rear
<
>
Foto: Tangent Audio

HDMI ARC og Bluetooth

Med et minimalistisk design og brukervennlige funksjoner tar Tangent Ampster TV II opp kampen mot lydplankene. I stedet for å tvinge oss til å kjøpe nye, aktive høyttalere, åpner forsterkeren for muligheten til å «resirkulere» de passive høyttalerne vi allerede har (og som også Tangent tilbyr, for eksempel de avbildede Spectrum X4). Ampster TV II har nemlig HDMI-tilkobling med ARC, som betyr at den henter lyden ut fra én av TV-ens HDMI-innganger.

En tilkoblet TV kan styre lyden på forsterkeren opp og ned, og dessuten slå den av og på automatisk.

Vi nevnte Bluetooth, og brukes Bluetooth 5.0 med forbedret aptX HD-lyd, og har du mobilen trådløst tilkoblet kan forsterkeren automatisk vekkes ut av hvilemodus (standby).

Subwooferutgang

Kraften er på 2 x 50 watt i 4 ohm, som bør kunne gruse de fleste lydplanker i lydnivå, og trenger du mer bass, kan du bruke subwooferutgangen. Koble til en liten (eller stor) subwoofer av god kvalitet, og du vil neppe ønske deg en lydplanke igjen. Vi skal selvsagt ikke si dette helt bastant, før vi har testet den lille krabaten.

Tangent Ampster TV II lifestyle 3
Foto: Tangent Audio

Tangent Ampster TV II: Pris og tilgjengelighet

Tangent Ampster TV II koster bare 2200 kroner, og den er tilgjengelig nå.

Mer info: tangent-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Tangent Ampster TV II: Når lydplanke ikke låter bra nok”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top