Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Skinnende sensasjon

Devialet er et navn man bør bite seg merke i. For i et hav av hornhøyttalere og monolittlignende forsterkere, fremstod Devialets lekre digitalforsterker som et friskt pust. Et veldig friskt pust.

Skrevet av / 07.05.10 - 09:19
Skinnende sensasjon


Tre Devialet D-Premier stablet, men man trenger bare en.
Det må være et mareritt å holde overflaten like skinnende. Devialet har falt for fristelsen å forkromme D-Premier, som forsterkeren kalles. Og ikke nok med det, den medfølgende fjernkontrollen er også forkrommet, så hold mikrofiberkluten i nærheten.
Men, lyden. Eller rettere sagt fravære av lyd. Forsterkeren ble demonstrert på et par Magico høyttalere, i seg selv et kvalitetsstempel, for disse amerikanske høyttalerne har raskt seilt opp som en anmelderfavoritt, og undertegnede er litt betatt han også.
Sammen leverte de et støyfritt og sort bakteppe for klang som vel må være av det slaget man hører ved Perleporten når tiden er inne. For de som er som heldige…
Devialet kaller driftsprinsippet til D-Premier Analog Digital Hybrid (ADH), hvor to analoge forsterkertrinn arbeider sammen med åtte digitale forsterkerkretser.

Forsterkeren er bare 32 mm høy, og har kan konfigureres slik at man kan bruke inngangene som enten MC- eller MM-inngang for pickuper, bruke to analoge lydkilder, velge blant optiske og elektriske digitalinnganger i tillegg til balansert AES/EBU-digitainngang. En subwooferutgang finnes også, og D-Premier er utstyrt med en HDMI-inn og utgang slik at man kan spille av 24-bits lyd fra Blu-ray.
Effekten er oppgitt til maksimalt 240 w per kanal i 8 ohm, og under demonstrasjonen var det ikke ett øyeblikk hvor jeg savnet muskler. For dette er kanskje det mest interessante produktet på messen, for alle som har lyst på fysisk mindre high-end anlegg med færre bokser i stuen, og ikke vil gi avkall på lydkvaliteten man er blitt så bortskjemt med.
Den var fullstendig fri for digitallyter, og spilte klokkeklart rent og harmonisk klangrikt, med en organisk gjengivelse av all musikken som ble spilt under demoen jeg overvar. Selv messingblås på ganske høyt vollum, var fri for hørbar vreng eller forvregning, og D-Premier-demoen fremstod etter hvert som man fikk hørt lyd fra flere utstilleres anlegg, som en av de mest naturlige og tiltalende lydopplevelsene på hele messen.
Devialet har ikke noe distribusjon i Norge, så det gjelder å kjenne sin besøkelsestid, for selv med en pris på 11.000 Euro, spilte D-Premier som om den kostet det dobbelte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top