Nyhet

Oppgrader din Beogram-platespiller

Hvis du har en Beogram 4000-platespiller, kan du nå gi den nytt liv. Men det krever fingerferdighet og en tykk lommebok.
forfatter

Det er ingen tvil om at Bang & Olufsens produkter er laget for å holde lenge. Gjennomført håndverkskvalitet er noe av det som gjør B&O-komponentene ekslusive. Men at det kommer en oppdatering til en platespiller som snart er 50 år gammel, er litt utenom det vanlige.

I 2020 lanserte Bang & Olufsen sin «Classics»-serie, hvor klassiske hi-fi-komponenter fra selskapets fortid får en respektfull oppdatering. I denne anledningen ble 95 eksemplarer av platespilleren Beogram 4000 fra 1972 oppgradert med nye kontakter og en innebygd RIAA-forsterker.

Som sagt gjaldt dette kun et lite antall platespillere, og de renoverte platespillerne kom til en heftig pris: 100.000 kroner!

Limited Edition platespiller fra Bang & Olufsen Har du sett en kulere platespiller? Ikke vi heller.

Nå kan hendige Bang & Olufsen-entusiaster spare halvparten av prisen ved å gjøre det selv. B&O har laget et oppgraderingssett til sine gamle platespillere, som kan brukes med Beogram-modellene 4000, 4002, 6000 og 4004.

Hvis du har litt teknisk kompetanse, kan du oppdatere din snart 50 år gamle B&O-platespiller. (Foto: Bang & Olufsen)

Settet kan bestilles via sin lokale Bang & Olufsen-forhandler, og koster EUR 5000 (50.000 kroner). Og så må man selv stå for platespiller og fingerferdighetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.