Ny DAC-oppgradering fra Creek

Creeks Evoloution-forsterkere har tilpasset seg moderne tider.

Skrevet av / 18.03.15 - 09:01
Ny DAC-oppgradering fra Creek

Evolution-forsterkere til Creek, kan nå i enda høyere grad svare til sitt navn, når modellene 50A og 100A nå kan oppgraderes og tilpasses moderne, digitale tider.

Creek-Ruby-DAC
Ruby DAC-modulen kan monteres av brukeren selv, hvis man ikke har ti tommeltotter. Eller gjør det gratis hos forhandleren.

Det skjer med modulen Ruby DAC, som utstyrer forsterkerne med digitale innganger – pluss et par ekstra triks. Ruby DAC erstatter en av de eksisterende linjeinngangene med fire S/PDIF-innganger (to coax, to optiske), samt en USB-inngang.

Men utviklingen går videre. DAC-modulen inneholder nemlig også en Bluetooth-mottaker så man kan strømme lyd til forsterkeren trådløst fra smartmobil eller nettbrett. Og der har dessuten blitt ryddet plass til en
FM-radiomodul, slik at forsterkeren er forvandlet til en fullblods receiver med FM-radio, analoge og digitale innganger samt trådløs strømming. Det kan man da bokstavelig talt kalle evolusjon.

DAC-kretsløpet i Ruby DAC er identisk med det som finnes i Evolution 50 CD-spilleren, bare i ubalansert utgave. Det er bygget rundt en Wolfson WM8742, som jobber i 24/192 kHz. Ruby DAC kan motta 192 kHz på både coax og optisk, mens USB-inngangen opererer opp til 24-bit/96 kHz.

Evolution-100A-RearLQ
Etter utvidelsen har forsterkeren fem digitalinnganger – og FM-radio.

Installasjonen av Ruby DAC er ganske enkel og kan gjøres hjemme, hvis man er litt fingernem. Hvis man ikke våger å rote i forsterkeren, kan man få det installert av forhandleren uten tillegg i prisen. Når operasjonen er overstått, oppdager forsterkeren automatisk at DAC-en er installert, og tilføyer de ekstra inngangsvalgene og betjeningsmulighetene i menysystemet.

T.AA. Import

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top