Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NAD slipper DAC med forforsterker

Den kommende NAD C 510 er en interesseant digitalomvandler for digitale lydkilder, fordi den kombinerer en rekke innganger med forforsterkerutgang.

Skrevet av / 12.08.14 - 14:28
NAD slipper DAC med forforsterker

Dermed kan DAC-en med forforsterker brukes sammen med det stadig økende utvalget aktive høyttalere, eller kobles rett i en effektforsterker. Vips, har man en forforsterker i anlegget, med alle digitale lydinnganger man trenger integert.

C 510 er rettet mot musikkelskere med store krav til lydkvalitet, i følge NAD selv, og DAC-en som er basert på den mye dyrere M2-forsterkeren i NADs Master-serie, lover ekstremt lav jitterstøy, fremragende linearitet og bredt dynamikkområde, kombinert med eksepsjonelt lavt støynivå og forvregning.

NAD sier at digitalomvandleren jobber med opp til 24 bits filer med 192 kHz samplefrekvens, som bør gjøre den godt egnet til høyoppløste lydfiler med bedre båndbredde enn vanlige CD-filer har.

NAC C150 bak

De digitale inngangene består av en USB-inngang for laptopen din slik at du kan spille av Spotify eller Wimp-filer rett i C 510. Den har også to HDMI-innganger for digitallyd fra feks en BD-spiller, en optisk,  en koaksial og en balansert 110 ohms AES/EBU-inngang.

Den analoge forforsterkerutgangen er balansert for lavere støy, og drives av et så kalt klasse A utgangstrinn, hvor svitsjeforvrengningen er eliminert, sammenlignet med konvensjonelle A/B-trinn.

NAD C 510 er tilgjengelig i løpet av august.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top