Search
Generic filters

NAD slipper DAC med forforsterker

Den kommende NAD C 510 er en interesseant digitalomvandler for digitale lydkilder, fordi den kombinerer en rekke innganger med forforsterkerutgang.

Dermed kan DAC-en med forforsterker brukes sammen med det stadig økende utvalget aktive høyttalere, eller kobles rett i en effektforsterker. Vips, har man en forforsterker i anlegget, med alle digitale lydinnganger man trenger integert.

C 510 er rettet mot musikkelskere med store krav til lydkvalitet, i følge NAD selv, og DAC-en som er basert på den mye dyrere M2-forsterkeren i NADs Master-serie, lover ekstremt lav jitterstøy, fremragende linearitet og bredt dynamikkområde, kombinert med eksepsjonelt lavt støynivå og forvregning.

NAD sier at digitalomvandleren jobber med opp til 24 bits filer med 192 kHz samplefrekvens, som bør gjøre den godt egnet til høyoppløste lydfiler med bedre båndbredde enn vanlige CD-filer har.

NAC C150 bak

De digitale inngangene består av en USB-inngang for laptopen din slik at du kan spille av Spotify eller Wimp-filer rett i C 510. Den har også to HDMI-innganger for digitallyd fra feks en BD-spiller, en optisk,  en koaksial og en balansert 110 ohms AES/EBU-inngang.

Den analoge forforsterkerutgangen er balansert for lavere støy, og drives av et så kalt klasse A utgangstrinn, hvor svitsjeforvrengningen er eliminert, sammenlignet med konvensjonelle A/B-trinn.

NAD C 510 er tilgjengelig i løpet av august.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.