McIntosh digitalforsterker

Her er D100. McIntosh første forsterker utelukkende for digitale lydkilder.

Med stadig færre gammeldagse analoge lydkilder, og stadig flere digitale lydkilder, dukker digitalforsterkere opp som perler på en snor. D100 er McIntosh første forforsterker for digitale lydkilder, og den har ikke en eneste inngang for analog lyd.

Med fem digitale innganger –  to koaksiale, to optiske og en USB – kan man koble til PC-en, TV-en, en Apple TV og spillkonsollen. Slik at alle digitale lykilder går gjennom D100s åttekanals 32-bit, 192kHz digitalomvandler. Som skal takle høyere oppløsning enn de aller fleste musikkinnspillingene er spilt inn med.

D100 skal i følge McIntosh, ha en meget spenstig hodetelefonutgang, velkommen info blant kresne musikklyttere, vil jeg tro.

Den slanke forforsterkeren  er bare 98 mm høy, og har en relativt enkel betjening, og tegnrute som viser inngang, samplefrekvens i kHz og bitdybde. Alt kan styres med en medfølgende fjernkontroll.

Forsterkeren har et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for fast utgangspenning. For eksempel om man bruker D100 bare som DAC, koblet til en integrert forsterker eller forforsterker med analoge lydinnganger. Samt et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for variabel utgangspenning, slik at man kan koble lyden rett i en effekforsterker. For eksempel denne, og bruke D100 som digital forforsterker, med DAC og volumjustering tilgjengelig.

Prisen i USA er beregnet til 2500 USD, omlag 20.000 kr med norsk mva, vil vi anta. D100 skal være i salg fra desember/januar.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.