TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

McIntosh digitalforsterker

Her er D100. McIntosh første forsterker utelukkende for digitale lydkilder.

forfatter
Publisert 06.12.12 - 08:00

Med stadig færre gammeldagse analoge lydkilder, og stadig flere digitale lydkilder, dukker digitalforsterkere opp som perler på en snor. D100 er McIntosh første forforsterker for digitale lydkilder, og den har ikke en eneste inngang for analog lyd.

Med fem digitale innganger –  to koaksiale, to optiske og en USB – kan man koble til PC-en, TV-en, en Apple TV og spillkonsollen. Slik at alle digitale lykilder går gjennom D100s åttekanals 32-bit, 192kHz digitalomvandler. Som skal takle høyere oppløsning enn de aller fleste musikkinnspillingene er spilt inn med.

D100 skal i følge McIntosh, ha en meget spenstig hodetelefonutgang, velkommen info blant kresne musikklyttere, vil jeg tro.

Den slanke forforsterkeren  er bare 98 mm høy, og har en relativt enkel betjening, og tegnrute som viser inngang, samplefrekvens i kHz og bitdybde. Alt kan styres med en medfølgende fjernkontroll.

Forsterkeren har et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for fast utgangspenning. For eksempel om man bruker D100 bare som DAC, koblet til en integrert forsterker eller forforsterker med analoge lydinnganger. Samt et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for variabel utgangspenning, slik at man kan koble lyden rett i en effekforsterker. For eksempel denne, og bruke D100 som digital forforsterker, med DAC og volumjustering tilgjengelig.

Prisen i USA er beregnet til 2500 USD, omlag 20.000 kr med norsk mva, vil vi anta. D100 skal være i salg fra desember/januar.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Små magiske høyttalere De over 50 år gamle høyttalerne har aldri vært bedre enn nå, og gjør noe få andre høyttalere klarer.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Følg Lyd & Bilde