Search
Generic filters

McIntosh digitalforsterker

Her er D100. McIntosh første forsterker utelukkende for digitale lydkilder.

Med stadig færre gammeldagse analoge lydkilder, og stadig flere digitale lydkilder, dukker digitalforsterkere opp som perler på en snor. D100 er McIntosh første forforsterker for digitale lydkilder, og den har ikke en eneste inngang for analog lyd.

Med fem digitale innganger –  to koaksiale, to optiske og en USB – kan man koble til PC-en, TV-en, en Apple TV og spillkonsollen. Slik at alle digitale lykilder går gjennom D100s åttekanals 32-bit, 192kHz digitalomvandler. Som skal takle høyere oppløsning enn de aller fleste musikkinnspillingene er spilt inn med.

D100 skal i følge McIntosh, ha en meget spenstig hodetelefonutgang, velkommen info blant kresne musikklyttere, vil jeg tro.

Den slanke forforsterkeren  er bare 98 mm høy, og har en relativt enkel betjening, og tegnrute som viser inngang, samplefrekvens i kHz og bitdybde. Alt kan styres med en medfølgende fjernkontroll.

Forsterkeren har et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for fast utgangspenning. For eksempel om man bruker D100 bare som DAC, koblet til en integrert forsterker eller forforsterker med analoge lydinnganger. Samt et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for variabel utgangspenning, slik at man kan koble lyden rett i en effekforsterker. For eksempel denne, og bruke D100 som digital forforsterker, med DAC og volumjustering tilgjengelig.

Prisen i USA er beregnet til 2500 USD, omlag 20.000 kr med norsk mva, vil vi anta. D100 skal være i salg fra desember/januar.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.