Forsterker

Her er D100. McIntosh første forsterker utelukkende for digitale lydkilder.
Annonse
Annonse
forfatter

Med stadig færre gammeldagse analoge lydkilder, og stadig flere digitale lydkilder, dukker digitalforsterkere opp som perler på en snor. D100 er McIntosh første forforsterker for digitale lydkilder, og den har ikke en eneste inngang for analog lyd.

Med fem digitale innganger –  to koaksiale, to optiske og en USB – kan man koble til PC-en, TV-en, en Apple TV og spillkonsollen. Slik at alle digitale lykilder går gjennom D100s åttekanals 32-bit, 192kHz digitalomvandler. Som skal takle høyere oppløsning enn de aller fleste musikkinnspillingene er spilt inn med.

D100 skal i følge McIntosh, ha en meget spenstig hodetelefonutgang, velkommen info blant kresne musikklyttere, vil jeg tro.

Den slanke forforsterkeren  er bare 98 mm høy, og har en relativt enkel betjening, og tegnrute som viser inngang, samplefrekvens i kHz og bitdybde. Alt kan styres med en medfølgende fjernkontroll.

Annonse

Forsterkeren har et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for fast utgangspenning. For eksempel om man bruker D100 bare som DAC, koblet til en integrert forsterker eller forforsterker med analoge lydinnganger. Samt et sett balanserte og ubalanserte lydutganger for variabel utgangspenning, slik at man kan koble lyden rett i en effekforsterker. For eksempel denne, og bruke D100 som digital forforsterker, med DAC og volumjustering tilgjengelig.

Prisen i USA er beregnet til 2500 USD, omlag 20.000 kr med norsk mva, vil vi anta. D100 skal være i salg fra desember/januar.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde