Majik Isobarik – ny høyttaler fra Linn

Linn lover heftig og musikalsk bass fra sine nye Isobarik-høyttalere.
forfatter

For den som var fan av britisk hi-fi på 70-tallet er det stor sannsynlighet for at drømmeanlegget besto av et par Linn Isobarik høyttalere drevet av en «sixpack» med Naim forsterkere og aktivt delefilter, gjerne med en Linn LP12 platespiller på toppen av det hele.

Isobarik-høyttalerne ble både berømte og beryktede for sin heftige bassgjengivelse. De fikk navnet sitt fra det isobariske prinsippet, hvor to basselementer jobber i tandem. Dette prinsippet gjorde høyttalerne i stand til å gjengi bassfrekvenser helt ned mot 20Hz, fra et relativt sett kompakt kabinett.

Isobarik-teknikken ble også brukt i høyttalermodeller som Sara, subwooferen Melodik og toppmodellen Keltik, men så forsvant den plutselig.

Nå har Linn sett sitt snitt til å gi gjenopplive både teknikken og navnet i høyttaleren Majik Isobarik. Den nye toppmodellen er en kompakt høyttaler med potente bassegenskaper. To kraftige 8″ basselementer montert i bunn av kabinettet sørger for en bass som strekker seg ned til 28Hz i et vanlig lytterom. De får selskap av en 4″ mellomtone og Linns 2K Array med diskant og superdiskant. I likhet med andre Linn-høyttalere kan Majik Isobarik også drives aktivt, med egen forsterker for bass, mellomtone og diskant.

Pris: 34.900 kr

www.linn.co.uk/majikisobarik

www.kontrapunkt.no

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.