Search
Generic filters

Majik Isobarik – ny høyttaler fra Linn

Linn lover heftig og musikalsk bass fra sine nye Isobarik-høyttalere.

For den som var fan av britisk hi-fi på 70-tallet er det stor sannsynlighet for at drømmeanlegget besto av et par Linn Isobarik høyttalere drevet av en «sixpack» med Naim forsterkere og aktivt delefilter, gjerne med en Linn LP12 platespiller på toppen av det hele.

Isobarik-høyttalerne ble både berømte og beryktede for sin heftige bassgjengivelse. De fikk navnet sitt fra det isobariske prinsippet, hvor to basselementer jobber i tandem. Dette prinsippet gjorde høyttalerne i stand til å gjengi bassfrekvenser helt ned mot 20Hz, fra et relativt sett kompakt kabinett.

Isobarik-teknikken ble også brukt i høyttalermodeller som Sara, subwooferen Melodik og toppmodellen Keltik, men så forsvant den plutselig.

Nå har Linn sett sitt snitt til å gi gjenopplive både teknikken og navnet i høyttaleren Majik Isobarik. Den nye toppmodellen er en kompakt høyttaler med potente bassegenskaper. To kraftige 8″ basselementer montert i bunn av kabinettet sørger for en bass som strekker seg ned til 28Hz i et vanlig lytterom. De får selskap av en 4″ mellomtone og Linns 2K Array med diskant og superdiskant. I likhet med andre Linn-høyttalere kan Majik Isobarik også drives aktivt, med egen forsterker for bass, mellomtone og diskant.

Pris: 34.900 kr

www.linn.co.uk/majikisobarik

www.kontrapunkt.no

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.