TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå får den Tidal Connect og MQA

Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.

forfatter
Publisert 15.09.22 - 10:18

Lyngdorf TDAI-1120 er blant de beste kompaktforsterkerne vi vet om. Med 2 x 60 watt er den ikke den kraftigste pluggen på markedet, men det er nok til å drive de aller fleste høyttalere med god overbevisning, hvis du kan klare deg uten det mest vanvittige party-lydnivået.

Iverksetter du romkorreksjonen, som Lyngdorf kaller RoomPerfect, tryller den bort det meste av uhumskheter fra høyttalerkabinettene i tillegg til akustiske skjevheter i rommet, slik at lyden kommer minst mulig farget frem til ørene.

Forsterkeren er Roon Ready, og den støtter både Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect. Det hele styres med en app på mobiltelefonen.

Tidal Connect og MQA

Nå får forsterkeren Tidal Connect i tillegg. Tidal-brukere kan dermed åpne Tidal-appen på mobilen, og derfra velge Lyngdorf TDAI-1120 som kilde, og musikken strømmes ut av forsterkeren. Det fungerer med andre ord akkurat som Spotify Connect, bare at Spotify er komprimert musikk mens Tidal holder CD-kvalitet og oppover.

Les også Fikser rommet I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.

Og det er oppløsningene over CD-kvalitet som gjør Tidal Connect spesielt interessant. For mens du får tapsfri CD-kvalitet også via Chromecast, så får du med Tidal Connect også full dekoding av MQA-musikkfiler. Dette er en spesiell måte å pakke høyoppløst musikk på, som gjør at det tar opp lite båndbredde og lagringsplass, men det som pakkes ut i den andre enden skal være tett opp mot «lossless» lydkvalitet. MQA-tilhengerne mener at lyden til og med er bedre enn vanlig PCM i samme oppløsning, men den diskusjonen tar vi ikke her.

Det er ingen tvil om at Tidal Connect og MQA-dekoding gjør Lyngdorf TDAI-1120 til et enda bedre kjøp.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tilgjengelighet

Oppdateringen er tilgjengelig nå, enten via forsterkerens egen appmeny, eller den kan lastes inn fra USB-minne. Filen laster du da gratis ned fra Lyngdorfs hjemmeside. Selve TDAI-1120 koster 21.998 kroner hos HiFi Klubben.

Mer info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde