TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nå får den Tidal Connect og MQA

Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.

forfatter
Publisert 15.09.22 - 10:18

Lyngdorf TDAI-1120 er blant de beste kompaktforsterkerne vi vet om. Med 2 x 60 watt er den ikke den kraftigste pluggen på markedet, men det er nok til å drive de aller fleste høyttalere med god overbevisning, hvis du kan klare deg uten det mest vanvittige party-lydnivået.

Iverksetter du romkorreksjonen, som Lyngdorf kaller RoomPerfect, tryller den bort det meste av uhumskheter fra høyttalerkabinettene i tillegg til akustiske skjevheter i rommet, slik at lyden kommer minst mulig farget frem til ørene.

Forsterkeren er Roon Ready, og den støtter både Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect. Det hele styres med en app på mobiltelefonen.

Tidal Connect og MQA

Nå får forsterkeren Tidal Connect i tillegg. Tidal-brukere kan dermed åpne Tidal-appen på mobilen, og derfra velge Lyngdorf TDAI-1120 som kilde, og musikken strømmes ut av forsterkeren. Det fungerer med andre ord akkurat som Spotify Connect, bare at Spotify er komprimert musikk mens Tidal holder CD-kvalitet og oppover.

Les også Fikser rommet I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.
Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD

Og det er oppløsningene over CD-kvalitet som gjør Tidal Connect spesielt interessant. For mens du får tapsfri CD-kvalitet også via Chromecast, så får du med Tidal Connect også full dekoding av MQA-musikkfiler. Dette er en spesiell måte å pakke høyoppløst musikk på, som gjør at det tar opp lite båndbredde og lagringsplass, men det som pakkes ut i den andre enden skal være tett opp mot «lossless» lydkvalitet. MQA-tilhengerne mener at lyden til og med er bedre enn vanlig PCM i samme oppløsning, men den diskusjonen tar vi ikke her.

Det er ingen tvil om at Tidal Connect og MQA-dekoding gjør Lyngdorf TDAI-1120 til et enda bedre kjøp.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tilgjengelighet

Oppdateringen er tilgjengelig nå, enten via forsterkerens egen appmeny, eller den kan lastes inn fra USB-minne. Filen laster du da gratis ned fra Lyngdorfs hjemmeside. Selve TDAI-1120 koster 21.998 kroner hos HiFi Klubben.

Mer info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde