Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå får den Tidal Connect og MQA

Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.

Skrevet av / 15.09.22 - 10:18
Nå får den Tidal Connect og MQA

Lyngdorf TDAI-1120 er blant de beste kompaktforsterkerne vi vet om. Med 2 x 60 watt er den ikke den kraftigste pluggen på markedet, men det er nok til å drive de aller fleste høyttalere med god overbevisning, hvis du kan klare deg uten det mest vanvittige party-lydnivået.

Iverksetter du romkorreksjonen, som Lyngdorf kaller RoomPerfect, tryller den bort det meste av uhumskheter fra høyttalerkabinettene i tillegg til akustiske skjevheter i rommet, slik at lyden kommer minst mulig farget frem til ørene.

Forsterkeren er Roon Ready, og den støtter både Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect. Det hele styres med en app på mobiltelefonen.

Tidal Connect og MQA

Nå får forsterkeren Tidal Connect i tillegg. Tidal-brukere kan dermed åpne Tidal-appen på mobilen, og derfra velge Lyngdorf TDAI-1120 som kilde, og musikken strømmes ut av forsterkeren. Det fungerer med andre ord akkurat som Spotify Connect, bare at Spotify er komprimert musikk mens Tidal holder CD-kvalitet og oppover.

Les også Fikser rommet I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.

Og det er oppløsningene over CD-kvalitet som gjør Tidal Connect spesielt interessant. For mens du får tapsfri CD-kvalitet også via Chromecast, så får du med Tidal Connect også full dekoding av MQA-musikkfiler. Dette er en spesiell måte å pakke høyoppløst musikk på, som gjør at det tar opp lite båndbredde og lagringsplass, men det som pakkes ut i den andre enden skal være tett opp mot «lossless» lydkvalitet. MQA-tilhengerne mener at lyden til og med er bedre enn vanlig PCM i samme oppløsning, men den diskusjonen tar vi ikke her.

Det er ingen tvil om at Tidal Connect og MQA-dekoding gjør Lyngdorf TDAI-1120 til et enda bedre kjøp.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tilgjengelighet

Oppdateringen er tilgjengelig nå, enten via forsterkerens egen appmeny, eller den kan lastes inn fra USB-minne. Filen laster du da gratis ned fra Lyngdorfs hjemmeside. Selve TDAI-1120 koster 21.998 kroner hos HiFi Klubben.

Mer info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top