Liten forsterker med kraft og attakk

Burson Timekeeper er liten nok til å passe på skrivebordet, men har kraft til å drive skikkelige høyttalere.
forfatter

Med en bredde på bare 25,5 cm er Burson Timekeeper så vidt større enn en matboks. Likevel kan denne effektforsterkeren skilte med, skal vi tro produsenten, 80 watt pr. kanal i 8 ohm med så lite som 0,03 prosent forvrengning. Skulle du ønske enda mer kraft, kan du kjøpe to og brokoble dem til monodrift, hvorpå de yter 240 watt hver. I mono kan du dessuten velge balansert drift med XLR-kabler. Grunnen til at effekten mer enn dobles i mono, er for øvrig at forsterkeren ikke ”ser” mer enn halvparten av høyttalernes impedans, og dermed oppfører seg som et par 8 ohms høyttalere i virkeligheten er 4 ohm.

Klasse AB
Der hvor mange andre kompakte forsterkere har Klasse D-drift (svitsjet strømforsyning) for å øke effektiviteten, sverker Burson til tradisjonell Klasse AB.

Alene på markedet?
Burson mener selv de er alene om å tilby en forsterker på denne størrelsen med denne kraften, bortsett fra et utvalg Klasse D-forsterkere som de hevder ”låter forferdelig!”. Det fikk undertegnede til å tenke på de nå utgåtte forsterkerne i AVIs Laboratory-series, nemlig den integrerte S21MI og effektforsterkeren S21 MA (last ned PDF av min test fra 2005). Glimrende forsterkere i normal klasse A, som faktisk var oppgitt til hele 2 x 175 watt i 8 ohm. Etter litt søken på nettet, fant jeg ut at AVI-forsterkerne hadde en bredde på 31,5 cm, og dermed større enn Burson Timekeeper. Så kan de faktisk ha rett i sin påstand likevel.

Med Timekeeper har Burson gått hardt inn for å lage en forsterker som både appellerer til øyne og ører. En ekte hi-fi-forsterker, som da også med en seriøs pris på rundt 20.000 kroner skal kunne drive selv vriene høyttalere med god kontroll og glimrende lydkvalitet. Vi snakker high-end på skrivebordet eller i bokhylla!

Vi vil komme tilbake siden med en test av Burson Timekeeper.

moiz.no


Fakta:
THD: (1khz @ 8 Ohm) 0.03%
Frekvensrespons: 0hz – 50Khz (+/-3dB)
Signal-/støyforhold: >98dB (CD , Line level)
Inngangsfølsomhet / impedans: 240 mV / 20K
Strømforbruk: 300W (peak)
Stereo effekt: 2 x 80W @ 8 ohm
Brokoblet effekt (RCA & XLR): 240W @ 8 Ohm
Klasse AB

Innganger
:
2 x RCA linjeinnganger
1 x RCA inngang (for RCA brokobling)
1 x XLR inngang (for XLR brokobling)

Utganger:
2 x stereo høyttalerterminaler

Generelt:
Vekt: ca. 8 kg
Utførelse: sølv (eloksert aluminium)
Mål (D x B x H): 265 mm x 255 mm x 80 mm

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.