Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Linn Selekt LP12 ny modell

Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.

Skrevet av / 20.06.22 - 13:20
Linn Selekt LP12 ny modell

Den eksisterte lenge bare i en versjon. Riktignok kunne man utstyre den med en bedre arm og pickup, men en Linn Sondek LP12 var uansett bare tilgjengelig i en versjon. Senere skulle Linn lansere nye komponenter, som bedre lager, stivere bunnplate og bedre strømforsyning. Som også ble populære oppgraderinger for eiere av eldre LP12-spillere.

I dag møter man en rikholdig meny hvor man kan sette sammen en LP12 med de delene man ønsker, og har råd til. En fullspekket LP12 med alt fra øverste hylle, koster fort 240.000 kr. Da heter den Linn Klimax LP12, og representerer det ypperste Linn kan tilby av platespillere.

Heldigvis finnes det også LP12-utgaver for andre budsjetter, og innstegsmodellen Majik LP12, sparer deg for nesten 200.000 kr.

Linn Selekt LP12
Linn Selekt LP12

Mellom Klimax og Majik, har Akurate LP12 ligget i mange år, som en mer påkostet Majik. Men fremdeles langt unna prisnivået til en Klimax LP12. Nå erstattes den av den nye Selekt LP12, som her er vist i grå lakk.

Spilleren er ustyrt med den nye Linn Arko tonearmen på bildet, en Kendo Moving Coil pickup, og Linns nye Karousel lager som hviler på et Kore subchassis. Den leveres også med Lingo IV motorstyring og strømforsyning, og kan bestilles i flere fargevarianter.

Linn Selekt LP12

Linn Selekt LP12
Linn Selekt LP12 med Arko tonearm og Kendo MC-pickup

Sondek-kabinettet som består av plint og topplate, kan bestilles i treverk, valnøtt, kirsebær, sort ask, lys eik, eller rosentre. Men også i en valgfri farge fra en ganske brede fargepalett.

Akito-armen vi kjenner fra testen av Majik LP12, er altså erstattet av den nye Arko-armen, som er laget i 7075 aluminium med et headshell frest i samme materiale, montert på et kaldekstrudert armrør. Som bruker et gimbaloppheng, med en motvekt i rustfritt stål.

Linn Kendo

Linn Arko
Linn Arko

Den nye Kendo pickupen er også laget i 7075 aluminium, med en boron nåleaarm, kobberspunnede spoler, og 0,45 mV utgangsspenning. Linn oppgir massen til 7,6 gram, sporingsvekten skal være 2 gram og den skal belastes med 100 ohm.

Linn Majik LP12

Linn Kendo
Linn Kendo

Den rimeligere Majik LP12, kommer også i en oppdatert versjon. Med den samme Krane tonearmen som erstattet Jelco-armen Linn brukte fram ti 2020, men nå kan den leveres med en Adikt MM- eller den nye Koil MC-pickupen. Spilleren som da heter enten Majik LP12 MM, eller LP12 MC, har fremdeles Majik LP12 strømforsyning, Karousel lager og Majik subchassis med Solid Base.

Priser

Linn Koil
Linn Koil MC

Majik LP12 og Selekt LP12, vil få moderate prisjusteringer sammenlignet med den utgående utgaven av Majik LP12, og Akurate LP12. Prisene for enkeltkomponentene er som følger:

  • Arko Tonearm: 3000 Euro
  • Kendo MC pickup: 2800 Euro
  • Krane tonearm: 1350 Euro
  • Koil MC pickup: 800 Euro
Les også Legendarisk platespiller med himmelsk lydkvalitet Linn viser hvorfor LP12 har legendestatus
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Forbedrer flaggskipet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Scroll to Top