Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Legendarisk hi-fi-forhandler er død

Tor Aamodt, mannen som eide og drev Lyric Hifi i Oslo, er død.

Skrevet av / 16.09.16 - 12:09
Legendarisk hi-fi-forhandler er død

Den har liksom alltid vært der. Lyric Hifi, stereobutikken i Torggata. Med gitter for vinduene, de dyre, kulerunde høyttalerne fra Cabasse som stakk imot oss fra innsiden. De gigantiske hornhøyttalerne fra Avantgarde Acoustic, som man skimtet gjennom glasset. Steindyre forsterkere, både med rør og transistor. Accuphase, Jeff Roland, Cary Audio. Og ett og annet Creek-produkt, for folk som ikke hadde råd til de virkelige godsakene. Lyric Hifi har flere merker enn de fleste.

Som regel kunne man se eieren Tor Aamodt bak skrivebordet sitt, de gangene han ikke stresset rundt for å vise en kunde et fantastisk produkt.

Tor tok seg alltid tid til å slå av en prat. Den ble gjerne lang, og var han først oppslukt i en samtale måtte andre kunder med potensielt fete lommebøker være vennlig å vente. Jeg husker godt en gang jeg sto og pratet med ham, og ingen ringere enn Thomas Giertsen kom inn. Man kan gjette på at han ikke var ute etter å bruke småpenger, men det får jeg nok aldri vite. ”Jeg er opptatt, du får komme tilbake siden,” var beskjeden fra Tor. Da herr Giertsen hadde gått, spurte jeg Tor om han visste hvem det var. Det gjorde han ikke. Han ser nemlig ikke på TV.

Tor var alltid entusiastisk over sine produkter, og skulle vi ha noe til test, måtte vi vær så god og ta med oss noen kabler som han visste var egnet, og som vi måtte love å bruke. Hva vi har liggende av ræl her på huset, kunne ikke han vite, og han måtte være sikker på at produktene hans fikk den behandlingen de fortjente.

Tor var en fargeklatt i norsk hi-fi. Men alle historier må ta slutt, og Tor Aamodts historie sluttet natt til søndag den 11. september, etter kort tids sykdom.

Tor elsket jobben sin og sto på til siste slutt. Han rakk dessverre aldri å sende oss et hodetelefonsett fra Stax, før han takket for seg. Det er ikke så viktig. Det som er viktig, er at hi-fi-bransjen har mistet en bauta. Vi sørger.

 

(Artikkelfoto: «Årets beste 2012/2013», Lyd & Bildes prisutdeling. Prisene for beste hodetelefoner ble utdelt, hvor Tor Aamodt tok imot prisen for Årets High-End hodetelefoner på vegne av Stax, for SRS-4170. Foto: John Nordahl)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top