Nyhet

Jerry Garcias McIntosh MC2300 er solgt

Jerry Garcias gamle McIntosh solgt for millioner.
forfatter

Den legendariske McIntosh-forsterkeren satte prisrekord, i en auksjon Sotheby nylig holdt med diverse objekter fra Grateful Deads lange karriere.

Deler av bandets sceneutstyr fra forskjellige epoker, gikk under hammeren, deriblant Jerry Garcias McIntosh MC2300. Som han foretrakk å bruke som gitarforsterker, og som var en del av bandets Wall of Sound. En scenerigg med til sammen 30.000 watt, som bestod av blant annet en rekke McIntosh-forsterkere.

Foto © Bob Minkin

Garcias forsterker ble kalt Budman, etter klistremerket på fronten, som avbilder Budweiser Budman og skiller Garcias forsterker fra de 69 andre MC2300-forsterkerne bandet brukte.

MC2300 leverte 300 w i stereo, eller 600 w i mono, og Jerry Garcia brukte altså dette eksemplaret i mange år.

Da forsterkeren gikk under hammeren, endte salgssummen på 378.000 dollar, eller knappe 3,2 milloner.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.