Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Integrert high-end-forsterker fra Hegel

Etter Hegel H200 lenge har hersket den integrerte tronen, kommer den dyrere toppmodellen H300. Mer kraft, mer oppløsning – og innebygd DAC.

Skrevet av / 15.03.12 - 15:32
Integrert high-end-forsterker fra Hegel

Hegel H200 har vært et referanseprodukt for oss i redaksjonen. Ikke fordi det er den absolutt mest vellydende forsterkeren i til 23.000 kroner, men fordi den kombinerer lydkvalitet med en vanvittig slagkraft, som få andre kan til prisen. Derfor har den vært en meget god referanse å sjekke annet utstyr opp mot. Men i det siste har konkurrentene begynt å ta den igjen, og noen har dratt fra.

Etter mange år med H200 som toppmodellen blant Hegels integrerte forsterkere, kommer H300. Denne plasserer seg over H200 i ytelse og pris, og vil koste ca 30.000 kroner.

Påkostet forforsterkertrinn
Den mest merkbare forbedringen har i følge sjefskonstruktør Bent Holter skjedd i forforsterkertrinnet. Her har de lært av teknologien de har fått til i den dyre forforsterkeren P30 (40.000 kr), og brukt mye av teknikken i H300. Resultatet er enda bedre oppløsning og lavere støygulv.

Heftigere effekttrinn
Effektforsterkertrinnet er også heftigere. Mens H200 gir 200 watt pr. kanal, skyver H300 på med 250 watt pr. kanal med 8 ohms belastning. Hegel lover at H300 har vesentlig bedre basskontroll og dynamikk, også på grunn av den større strømforsyningen, og mener den ytelsesmessig ligger tett opptil det du får med å kobinere forforsterkeren P30 med effektforsterkeren H20. En kombinasjon til 75.000 kroner. H300 er en ekte dual mono-konstruksjon, med balanserte kretser.

Påkostet DAC
I vår digitale tidsalder er det også viktig med en god digitalkonverter. Det har Hegel skjønt og utstyrt H300 med en DAC på baksiden. Både USB, koaksial og optisk inngang har den fått, og kvaliteten på denne skal være omtrent som den nye HD11. Altså enda bedre enn den gamle favoritten HD10. I tillegg har H300 fått en digital koaksialutgang. DAC-en i H300 har nemlig fått en påkostet som gir ”glimrende reklokking” av digitalsignalet i følge Bent Holter. Tanken med digitalutgangen er at hvis du har en DAC fra før, kan du benytte digitalinngangene på H300, hvor signalet blir reklokket og deretter sendt videre til den andre DAC-en. Resultatet skal være enda bedre lyd, enn om du kobler kilden rett i din eksisterende DAC, fordi den får et renere utgangspunkt å jobbe med. Da kan du også velge mellom de tre digitalinngang ene med Hegel-fjernkontrollen, noe som gjør det enklere med flere kilder, mens du fremdeles bruker din egen konverter til å gjøre selve digitalkonverteringen.

Mindre retningsbestemt fjernkontroll
Fjernkontrollen er også forbedret fra tidligere. Tidligere har man måttet peke direkte mot produktet, men nå kan du ettersigende sitte med fjernkontrollen rettet mot taket og fremdeles operere H300.

Husker innstillinger
Forsterkeren husker innstillinger som er gjort etter den er skrudd av, altså hvilken inngang den var på sist. Du kan også selv gå inn i menyen og sette hvilket lydnivå du vil at forsterkeren skal settes til når den slås på. Praktisk.

Hegel H300 har planlagt lansering sommer/høst 2012.
Pris: 29.995 kr

hegel.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top