Digitalkonverter

Meridian Prime er laget for audiofile som spiller mye musikk fra datamaskinens USB-utgang, enten det er Wimp HiFi eller Spotify som er kilden.
Annonse
Annonse
forfatter

Med den lille digitalomvandleren Explorer, tett fulgt av en modell kalt Director, satte plutselig engelske Meridian seg på kartet hos computeraudiofile. Som spiller mye musikk med laptopen som avspiller.

Nå kommer Prime Headphone Amplifier, eller bare PHA blant venner. Det er en kompakt hodetelefonforsterker med innebygget DAC.

Den er mindre enn komponentenen i Meridians G-serie, og passer fint på skrivebordet.

DAC-en ombord jobber med 32-bits ordlengde og 384 kHz sampling, slik at du har et utvidet dynamikkområde tilgjengelig. Den høye samplingen betyr at eventuell digitalstøy befinner seg langt over det hørbare frekvensområdet, og således ikke skal påvirke lydkvaliteten.

PHA-rear

Annonse

Som man kan se av bildet bak, har den faktisk et par analoge lydutganger, slik at den kan kobles til en separat forsterkere, eller et par aktive høyttalere, for å sette sammen et kompakt og vellydende stereoanlegg. Det er to analoge lydinnganger – 2 x RCA og en 3,5 mm minijack – men bare en digital lydinngang.

USB-inngangen brukes sammen med laptopen, slik at all signalbehandling foretas av Prime Headphone Amplifiers konverter og forsterkertrinn.

Hodetelefonutgangene skal være i stand til å drive hodetelefoner opp til 600 ohm uten problemer, og den har Meridians Analogue Spatial Processing, som skal få hodetelefonene til å oppføre seg slik at man føler at man lytter til høyttalere i stedet.

PHA som koster 1700 Euro, kan også brukes sammen med en kommende separat strømforsyning, Prime Power Supply, som skal løfte lydkvaliteten enda flere hakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.