Hodetelefon-DAC for entusiaster

Meridian Prime er laget for audiofile som spiller mye musikk fra datamaskinens USB-utgang, enten det er Wimp HiFi eller Spotify som er kilden.

Med den lille digitalomvandleren Explorer, tett fulgt av en modell kalt Director, satte plutselig engelske Meridian seg på kartet hos computeraudiofile. Som spiller mye musikk med laptopen som avspiller.

Nå kommer Prime Headphone Amplifier, eller bare PHA blant venner. Det er en kompakt hodetelefonforsterker med innebygget DAC.

Den er mindre enn komponentenen i Meridians G-serie, og passer fint på skrivebordet.

DAC-en ombord jobber med 32-bits ordlengde og 384 kHz sampling, slik at du har et utvidet dynamikkområde tilgjengelig. Den høye samplingen betyr at eventuell digitalstøy befinner seg langt over det hørbare frekvensområdet, og således ikke skal påvirke lydkvaliteten.

PHA-rear

Som man kan se av bildet bak, har den faktisk et par analoge lydutganger, slik at den kan kobles til en separat forsterkere, eller et par aktive høyttalere, for å sette sammen et kompakt og vellydende stereoanlegg. Det er to analoge lydinnganger – 2 x RCA og en 3,5 mm minijack – men bare en digital lydinngang.

USB-inngangen brukes sammen med laptopen, slik at all signalbehandling foretas av Prime Headphone Amplifiers konverter og forsterkertrinn.

Hodetelefonutgangene skal være i stand til å drive hodetelefoner opp til 600 ohm uten problemer, og den har Meridians Analogue Spatial Processing, som skal få hodetelefonene til å oppføre seg slik at man føler at man lytter til høyttalere i stedet.

PHA som koster 1700 Euro, kan også brukes sammen med en kommende separat strømforsyning, Prime Power Supply, som skal løfte lydkvaliteten enda flere hakk.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.