Digitalkonverter

Meridian Prime er laget for audiofile som spiller mye musikk fra datamaskinens USB-utgang, enten det er Wimp HiFi eller Spotify som er kilden.
forfatter

Med den lille digitalomvandleren Explorer, tett fulgt av en modell kalt Director, satte plutselig engelske Meridian seg på kartet hos computeraudiofile. Som spiller mye musikk med laptopen som avspiller.

Nå kommer Prime Headphone Amplifier, eller bare PHA blant venner. Det er en kompakt hodetelefonforsterker med innebygget DAC.

Den er mindre enn komponentenen i Meridians G-serie, og passer fint på skrivebordet.

DAC-en ombord jobber med 32-bits ordlengde og 384 kHz sampling, slik at du har et utvidet dynamikkområde tilgjengelig. Den høye samplingen betyr at eventuell digitalstøy befinner seg langt over det hørbare frekvensområdet, og således ikke skal påvirke lydkvaliteten.

PHA-rear

Som man kan se av bildet bak, har den faktisk et par analoge lydutganger, slik at den kan kobles til en separat forsterkere, eller et par aktive høyttalere, for å sette sammen et kompakt og vellydende stereoanlegg. Det er to analoge lydinnganger – 2 x RCA og en 3,5 mm minijack – men bare en digital lydinngang.

USB-inngangen brukes sammen med laptopen, slik at all signalbehandling foretas av Prime Headphone Amplifiers konverter og forsterkertrinn.

Hodetelefonutgangene skal være i stand til å drive hodetelefoner opp til 600 ohm uten problemer, og den har Meridians Analogue Spatial Processing, som skal få hodetelefonene til å oppføre seg slik at man føler at man lytter til høyttalere i stedet.

PHA som koster 1700 Euro, kan også brukes sammen med en kommende separat strømforsyning, Prime Power Supply, som skal løfte lydkvaliteten enda flere hakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.