Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hodetelefon-DAC for entusiaster

Meridian Prime er laget for audiofile som spiller mye musikk fra datamaskinens USB-utgang, enten det er Wimp HiFi eller Spotify som er kilden.

Skrevet av / 09.12.13 - 21:13
Hodetelefon-DAC for entusiaster

Med den lille digitalomvandleren Explorer, tett fulgt av en modell kalt Director, satte plutselig engelske Meridian seg på kartet hos computeraudiofile. Som spiller mye musikk med laptopen som avspiller.

Nå kommer Prime Headphone Amplifier, eller bare PHA blant venner. Det er en kompakt hodetelefonforsterker med innebygget DAC.

Den er mindre enn komponentenen i Meridians G-serie, og passer fint på skrivebordet.

DAC-en ombord jobber med 32-bits ordlengde og 384 kHz sampling, slik at du har et utvidet dynamikkområde tilgjengelig. Den høye samplingen betyr at eventuell digitalstøy befinner seg langt over det hørbare frekvensområdet, og således ikke skal påvirke lydkvaliteten.

PHA-rear

Som man kan se av bildet bak, har den faktisk et par analoge lydutganger, slik at den kan kobles til en separat forsterkere, eller et par aktive høyttalere, for å sette sammen et kompakt og vellydende stereoanlegg. Det er to analoge lydinnganger – 2 x RCA og en 3,5 mm minijack – men bare en digital lydinngang.

USB-inngangen brukes sammen med laptopen, slik at all signalbehandling foretas av Prime Headphone Amplifiers konverter og forsterkertrinn.

Hodetelefonutgangene skal være i stand til å drive hodetelefoner opp til 600 ohm uten problemer, og den har Meridians Analogue Spatial Processing, som skal få hodetelefonene til å oppføre seg slik at man føler at man lytter til høyttalere i stedet.

PHA som koster 1700 Euro, kan også brukes sammen med en kommende separat strømforsyning, Prime Power Supply, som skal løfte lydkvaliteten enda flere hakk.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top