Stereo

Denons 2000-serie har lenge vært blant våre favoritter. Nå kommer forbedrede utgaver av forsterkeren og SACD-spilleren med digitale innganger.
forfatter

Tiden går og det er et par år siden vi testet Denons fløyelsmyke forsterker PMA-2010AE og den silkeaktige SACD-spilleren DCD-2010AE.

Nå er de oppgradert og etter sigende med enda bedre lyd, enn da vi testet dem i 2010. Den testen leser du her.

Forsterkeren heter nå PMA-2020AE, og leverer 80 w effekt per kanal. Mer enn nok for de aller fleste av oss, altså. Den har platespillerinngang (MM/MC) og seks analoge lydinnganger, og forbedret elektronikk.

Denon kaller den nye kretsen Advanced UHC (Ultra High Current) som med nye UHC-MOS transistorer skal kunne levere mer strøm, enda raskere til høyttalerne. Og slik sett gi bedre dynamisk kontrast. Mer strøm er mulig fordi strømforsyningen har fått større kapasitet, sammen med bedre komponenter i signaleveien og en solid (24 kg) vibrasjonsdempende kabinettstruktur, skal 2020AE spille enda bedre enn forgjengeren.

Den nye DCD-2020AE ser ut som forgjengeren, men har fått en ny 32-bit/192kHz D/A-konverter og eb redesignet masterklokke, som styrer bitstrømmen (1 og 0 som er dataene musikken kommer fra) og skal redusere jitterstøy betraktelig.

Spillerens digitale omvandler kan også brukes (med 24-bit modus) med feks en iPod eller iPhone koblet til USB-kontakten på fronten, eller sammen med en annen digital lydkilde. Koblet til spillerens USB, optiske eller koaksiale digitalinnganger  på baksiden.

Da kan man spille av de fleste lydfiler med opp til 24-bit/192 kHz innspillingskvalitet, også ukomprimerte lydfiler.

Annonse

PMA- og DCD-2020AE, koster 16.000 kr per enhet, og leveres i en gylden aluminiumsutførelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også