Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Forbedret favoritt

Denons 2000-serie har lenge vært blant våre favoritter. Nå kommer forbedrede utgaver av forsterkeren og SACD-spilleren med digitale innganger.

Tiden går og det er et par år siden vi testet Denons fløyelsmyke forsterker PMA-2010AE og den silkeaktige SACD-spilleren DCD-2010AE.

Nå er de oppgradert og etter sigende med enda bedre lyd, enn da vi testet dem i 2010. Den testen leser du her.

Forsterkeren heter nå PMA-2020AE, og leverer 80 w effekt per kanal. Mer enn nok for de aller fleste av oss, altså. Den har platespillerinngang (MM/MC) og seks analoge lydinnganger, og forbedret elektronikk.

Denon kaller den nye kretsen Advanced UHC (Ultra High Current) som med nye UHC-MOS transistorer skal kunne levere mer strøm, enda raskere til høyttalerne. Og slik sett gi bedre dynamisk kontrast. Mer strøm er mulig fordi strømforsyningen har fått større kapasitet, sammen med bedre komponenter i signaleveien og en solid (24 kg) vibrasjonsdempende kabinettstruktur, skal 2020AE spille enda bedre enn forgjengeren.

Annonse

Den nye DCD-2020AE ser ut som forgjengeren, men har fått en ny 32-bit/192kHz D/A-konverter og eb redesignet masterklokke, som styrer bitstrømmen (1 og 0 som er dataene musikken kommer fra) og skal redusere jitterstøy betraktelig.

Spillerens digitale omvandler kan også brukes (med 24-bit modus) med feks en iPod eller iPhone koblet til USB-kontakten på fronten, eller sammen med en annen digital lydkilde. Koblet til spillerens USB, optiske eller koaksiale digitalinnganger  på baksiden.

Annonse

Da kan man spille av de fleste lydfiler med opp til 24-bit/192 kHz innspillingskvalitet, også ukomprimerte lydfiler.

PMA- og DCD-2020AE, koster 16.000 kr per enhet, og leveres i en gylden aluminiumsutførelse.

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.