TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Enkel NAD-streamer

NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.

forfatter
Publisert 27.01.23 - 11:00

Streaming av musikk til hi-fi-anlegget pleier å kreve en egen app. Det betyr valget mellom systemer som Bluesound, HEOS med flere, hvor man typisk må opprette en konto. Dette kan være en unødvendig omstendelig måte å gjøre det på, når man bare vil spille musikk fra Tidal eller Spotify som man allerede har på mobilen.

Les også Strømming og multirom til forsterkeren Argon Audio Solo kan oppgradere din klassiske analoge forsterker med lydstrømming i skikkelig kvalitet.
Paskequiz Argon Solo

NAD CS1 er en enkel musikkstrømmer uten multiromssystemer og egen app, men med muligheter for å motta strømmet lyd på flere måter. CS1 har Bluetooth-, Ethernet- og Wi-Fi-tilkobling og støtter Apple AirPlay 2, Google Chromecast, UPnP, Spotify Connect, Tidal Connect og Roon. CS1 kan spille av lyd i høy oppløsning, opptil 24-bit/192kHz, og klarer også å dekode MQA-opptak for å høre i “masterkvalitet” på Tidal.

NAD CS1 har en analog linjeutgang (stereo RCA) og både koaksial og optisk digitalutgang hvis du foretrekker å bruke forsterkerens DAC.

Der er både analoge og digitale utganger på NAD CS1. (Foto: NAD)

Vi har ikke fået en norsk pris på NAD CS1 enda, men når den blir tilgjengelig i mars vil den koste EUR 399, så vi regner med en pris på rundt 4.000 kroner.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Kuleste platespilleren vi har testet Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.
lbpluss
Musikkstreameren som spiller alt, og driver dine hodetelefoner FiiO R7 er en stasjonær musikkstreamer, som kan omtrent alt. Takket være Android operativsystem.
lbpluss
Fjerner knitringen fra platene dine Vinylsamlere trenger en platevasker. Her er to.
lbpluss
Det beste av begge verdener CD-streamere er den opplagte måten å kombinere CD-samlingen med strømming på.
Følg Lyd & Bilde