En liten sensasjon

Den trådløse høyttaleren fra franske Devialet, kan godt erstatte et anlegg, skulle man ønske å skalere ned.

Skrevet av / 14.05.15 - 19:18
En liten sensasjon

Devialet har på kort tid blitt en snakkis i hifi-kretser. De tok all oppmerksomhet på high-end-messen i Munchen i 2010, nå stjeler de oppmerksomheten med den lille aktive og trådløse Phantom-høyttaleren.

Den har vi skrevet om tidligere, men nå er den hvert fall lansert på skikkelig offisielt vis.

_1000465Som vi har skrevet tidligere, er det en aktiv og trådløs høyttaler med alt innebygget. Det betyr at man kan strømme musikk fra mobilen, og bruke den som et kompakt stereoanlegg. Enkelt og greit.

Men nå har vi hørt den, og uten å felle en dom – den må vente til vi får testet den skikkelig, kan vi si at den lyder meget lovende.

_1000472Det lille koaksiale elementet og de to bassene, en på hver side, jobber virkelig for pengene. Nå man ser høyttaleren tror man ikke at den klarer å levere noe særlig med effekt. Hvert fall ikke spille høyt.

Men det kan den.

Devialet Phantom 3Den spiller mye høyere og tøffere enn størrelsen tilsier. I et rom på over 40 kvm, klarte den lille høyttaleren å skape illusjonen av at man lyttet til et par store gulvstående høyttalere. Som stod litt nære hverandre.

For med en Phantom blir det ikke rare stereoperspektivet, men som en enboks-løsning er den defintivt noe av det bedre jeg har hørt.

Devialet Phantom 2Høyttaleren kommer i to versjoner. Phantom til 15.900 kr, og Phantom Silver til 18.900 kr, med enda mer effekt.

Ønsker man å koble flere sammen, finnes den en trådløs hub kalt Dialog til 2890 kr, som kan koble sammen opp til 24 Phantom-høyttalere.

Alle med støtte for Tidal-strømming.

Phantom-høyttalerne er ventet å være i butikkene i løpet av høsten.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top