High-End 2013

Høyttalerne på bildet ser tilkoblet ut, men det er ikke høyttalerkabler, men signalkabel fra Audiovectiors trådløse mottaker.
Annonse
Annonse
forfatter

Strømming er det hotteste begrepet i bransjen. Det gjør det mulig å spille musikk rett fra mobilen, uten å måtte koble til kabler. Praktisk er det også, fordi det er så enkelt for alle å styre musikken fra mobilskjermen.

Da kan du sitte i ro og mak, som jeg gjorde, å veksle mellom spillelistene på en iPad, og musikken på min egen iPhone. Valget av musikk og volumet, styrte jeg fra skjermen.

Høyttalerne som gjorde det mulig, var Audiovectors trådløs versjon av Si3 Avantgarde Arreté. Toppmoellen i serien ser ut som den alltid har gjort, men innvendig er alt nytt. Det vil si, det fenomenale diskantelementet – Air Transformeren som er et bånddiskantelement, er den samme som før. De andre to elementene har fått nye 4 ohm spoler, der det før var 8 ohm, fordi høyttalerne er nemlig aktive.

Audiovector amp

Hver høyttaler har nemlig en 3 x 60 w digital forsterker der delefilteren normalt sitter. Modulen, som kan kjøpes og monteres i eksisterende Audiovector-modeller for cirka 3000 Euro (men da følger det også med 4 ohms elementer som erstatter dine gamle), driver høyttaleren fra en trådløs modul som kobles til de gamle høyttalerterminalene på baksiden av høyttaleren.

Annonse

Dermed er høyttaleren i praksis, om ikke teknisk, som en trådløs høyttaler å regne.

Audiovectors trådløse BT-mottaker.
Audiovectors trådløse BT-mottaker.

Som man kan se av baksiden på Bluetooth-modulen, er det et sett terminaler for signal og strøm til høyttaleren, mens de andre tilkoblingene er for lydkilder man ellers ville måtte ha en separat forforsterker til, for å få benyttet sammen med Audiovector-oppsettet.

Siden høyttalerne bruker en aktiv digital forsterker, er det også en DSP inkludert. Denne digitale prosessoren gjør det mulig å skreddersky med 100 prosent presisjon, delefrekvenser, fasevinkler, frekvensrespons og så videre. Dermed kan i prinsippet høyttaleren tunes til en hver smak.

Audiovector module

På baksiden av forsterkermodulen, som Peter Stenberg holder her, velger man om høyttaleren står til høyre eller venstre, og bass- og diskanttuning i ±1 trinn.

Annonse

Siden jeg kjenner den passive versjonen, ble jeg ikke overrasket over stramheten, den skalpellaktige presisjonen, men bassen ble jeg en smule forblløffet over. Den var ultrakontrollert, gikk dypere enn jeg kan huske at den gjorde og hadde en dynamikk som var noe av de kjappeste jeg har hørt. Hvert fall fra så relativt kompakte høyttalere.

Drøye 10.000 Euro, eller i overkant av 80.000 kr paret, skal høyttalerne koste i denne versjonen. Den passive vil fremdeles være i salg, og så kan man altså kjøpe modulene med nye elementer, til de aller fleste eksisterende Audiovector.-høyttalerne.

Den lille bokhyllemodellen, K1 (Signature et al), kommer også i en tilsvarende trådløs versjon til høsten, priset til 12.000 kroner paret.

Følg med for test i høst.

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde