Digital Audiovector blir trådløs

Høyttalerne på bildet ser tilkoblet ut, men det er ikke høyttalerkabler, men signalkabel fra Audiovectiors trådløse mottaker.

Strømming er det hotteste begrepet i bransjen. Det gjør det mulig å spille musikk rett fra mobilen, uten å måtte koble til kabler. Praktisk er det også, fordi det er så enkelt for alle å styre musikken fra mobilskjermen.

Da kan du sitte i ro og mak, som jeg gjorde, å veksle mellom spillelistene på en iPad, og musikken på min egen iPhone. Valget av musikk og volumet, styrte jeg fra skjermen.

Høyttalerne som gjorde det mulig, var Audiovectors trådløs versjon av Si3 Avantgarde Arreté. Toppmoellen i serien ser ut som den alltid har gjort, men innvendig er alt nytt. Det vil si, det fenomenale diskantelementet – Air Transformeren som er et bånddiskantelement, er den samme som før. De andre to elementene har fått nye 4 ohm spoler, der det før var 8 ohm, fordi høyttalerne er nemlig aktive.

Audiovector amp

Hver høyttaler har nemlig en 3 x 60 w digital forsterker der delefilteren normalt sitter. Modulen, som kan kjøpes og monteres i eksisterende Audiovector-modeller for cirka 3000 Euro (men da følger det også med 4 ohms elementer som erstatter dine gamle), driver høyttaleren fra en trådløs modul som kobles til de gamle høyttalerterminalene på baksiden av høyttaleren.

Dermed er høyttaleren i praksis, om ikke teknisk, som en trådløs høyttaler å regne.

Audiovectors trådløse BT-mottaker.
Audiovectors trådløse BT-mottaker.

Som man kan se av baksiden på Bluetooth-modulen, er det et sett terminaler for signal og strøm til høyttaleren, mens de andre tilkoblingene er for lydkilder man ellers ville måtte ha en separat forforsterker til, for å få benyttet sammen med Audiovector-oppsettet.

Siden høyttalerne bruker en aktiv digital forsterker, er det også en DSP inkludert. Denne digitale prosessoren gjør det mulig å skreddersky med 100 prosent presisjon, delefrekvenser, fasevinkler, frekvensrespons og så videre. Dermed kan i prinsippet høyttaleren tunes til en hver smak.

Audiovector module

På baksiden av forsterkermodulen, som Peter Stenberg holder her, velger man om høyttaleren står til høyre eller venstre, og bass- og diskanttuning i ±1 trinn.

Siden jeg kjenner den passive versjonen, ble jeg ikke overrasket over stramheten, den skalpellaktige presisjonen, men bassen ble jeg en smule forblløffet over. Den var ultrakontrollert, gikk dypere enn jeg kan huske at den gjorde og hadde en dynamikk som var noe av de kjappeste jeg har hørt. Hvert fall fra så relativt kompakte høyttalere.

Drøye 10.000 Euro, eller i overkant av 80.000 kr paret, skal høyttalerne koste i denne versjonen. Den passive vil fremdeles være i salg, og så kan man altså kjøpe modulene med nye elementer, til de aller fleste eksisterende Audiovector.-høyttalerne.

Den lille bokhyllemodellen, K1 (Signature et al), kommer også i en tilsvarende trådløs versjon til høsten, priset til 12.000 kroner paret.

Følg med for test i høst.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!