Search
Generic filters

Devialet oppgraderer D-Premier

Den fantastiske hybridforsterkeren er endelig blitt trådløs, og hvis du vil kan du snart bestille en av verdens beste forsterkere i farger.

Skjønt farger. Devialet viste nylig frem varianter av D-Premier i mattsort og hvit utførelse. Som et mulig alternativ til den skinnende kromoverflaten. Et magnet for støv, fingermerker og reflekser.

Men at forsterkeren endelig blir trådløs, er vel så interessant. D-Premier Air kalles den om du kjøper den nå. Har du allerede en D-Premier uten trådløs mottaker, er det ingen grunn til å fortvile, du kan oppgradere til Air-status.

Asynchronous Wi-Fi HD Streamer kalles modulen, som installeres i forsterkeren, og styres fra blant annet programvare på PC eller Mac. Og gir brukeren tilgang til musikkbiblioteket i iTunes eller andre mediaspillere man måtte ha installert.

Alt strømmes uten komprimering av lydfilene som overføres til forsterkeren og spilles der – ikke i datamaskinens musikkbibliotek –  slik at selv 24-bits HD-filer overlever flyturen fra Mac-en til forsterkeren uten tap.

AIR (Asynchronous Intelligent Route) støtter ukomprimert musikk i PCM-formater som WAV, AIFF, tapsfrie kodeker som ALAC, FLAC og lossy kodeker som AAC og flere MPEG-filer.

I løpet av første kvartal 2012 skal det komme en programvareoppdatering som gir støtte for såkalte HD-filer med 24-bit/96 kHz kvalitet.

Senere i 2012 er det lovet flere oppdateringer, 24-bit/192 kHz-filer, støtte for flere mediaspillere, men ikke Amarra eller PureMusic, og naturligvis støtte for AirPlay sammen med Apple-produkter.

D-Premier ble testet av oss i 2011, og fikk senere gullmedalje og utmerkelsen Årets Lydprodukt.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.