High-end

Den fantastiske hybridforsterkeren er endelig blitt trådløs, og hvis du vil kan du snart bestille en av verdens beste forsterkere i farger.
Annonse
Annonse
forfatter

Skjønt farger. Devialet viste nylig frem varianter av D-Premier i mattsort og hvit utførelse. Som et mulig alternativ til den skinnende kromoverflaten. Et magnet for støv, fingermerker og reflekser.

Men at forsterkeren endelig blir trådløs, er vel så interessant. D-Premier Air kalles den om du kjøper den nå. Har du allerede en D-Premier uten trådløs mottaker, er det ingen grunn til å fortvile, du kan oppgradere til Air-status.

Asynchronous Wi-Fi HD Streamer kalles modulen, som installeres i forsterkeren, og styres fra blant annet programvare på PC eller Mac. Og gir brukeren tilgang til musikkbiblioteket i iTunes eller andre mediaspillere man måtte ha installert.

Alt strømmes uten komprimering av lydfilene som overføres til forsterkeren og spilles der – ikke i datamaskinens musikkbibliotek –  slik at selv 24-bits HD-filer overlever flyturen fra Mac-en til forsterkeren uten tap.

AIR (Asynchronous Intelligent Route) støtter ukomprimert musikk i PCM-formater som WAV, AIFF, tapsfrie kodeker som ALAC, FLAC og lossy kodeker som AAC og flere MPEG-filer.

I løpet av første kvartal 2012 skal det komme en programvareoppdatering som gir støtte for såkalte HD-filer med 24-bit/96 kHz kvalitet.

Senere i 2012 er det lovet flere oppdateringer, 24-bit/192 kHz-filer, støtte for flere mediaspillere, men ikke Amarra eller PureMusic, og naturligvis støtte for AirPlay sammen med Apple-produkter.

D-Premier ble testet av oss i 2011, og fikk senere gullmedalje og utmerkelsen Årets Lydprodukt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.