Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Demoen som forsvant

KEF har bestemt seg for å lage Blade, den mildt sagt oppsiktsvekkende høyttaleren i karbonfiber. Soulution har bestemt seg for å lage en integrert forsterker, og NAD lanserer sin første trådløse musikkforsterker.

Skrevet av / 21.05.11 - 12:31
Demoen som forsvant

Først sa de at det ikke var mulig. En så stor høyttaler i karbonfiber ville bli alt for dyr. Dyrere enn den enorme Muon-høyttaleren i aluminium. Hva som skjedde er ikke godt å se, kanskje satte de inn friske batterier i kalkulatoren, for nå har KEF funnet ut at det er mulig å produsere Blade, til en noenlunde vettug pris.

Omtrent 200.000 kroner paret snakkes det om, noe som plasserer Blade i klasse med Sonus faber Amati, KEFs egen Reference 207/2 og mye annet gromt. Den skal også være klar for utvalgte butikker i løpet av noen få måneder, og da finner vi ut om den lyder bedre enn demoen på messen.

KEF spilte på en miks av Electrocompaniet, Arcam og Logitech Squeezebox, noe som ga en viss antydning om hvordan det kan låte. Demoen var aldri skikkelig bra, det lød litt slankt og spisst, og det nye koaksialelementet fikk aldri vist hva det er god for.

En av de stilleste demoene på messen, må ha vært den annonserte Soulution 530. En temmelig storvokst integrert forsterker, som ikke ble demonstrert, skuffende nok.

Men den tilhørende 540 CD-spilleren ble. På full Soulution-rigg, og Magicos nye gulvstående Q3. En velspillende kombo, som hadde et uforløst potensiale i rommet de stod i.

Den lille Q1 ble dessverre ikke demonstrert, men de viste i det minste hvor omfattende selve kabinettkonstruksjonen er. Med aluminiumsforsterkninger og avstivninger i alle retninger:


NAD ble mye brukt som forsterkere hos mange av utstillerne, noe som viser at det ikke bare er svinedyr high-end på messen. Men de demonstrerte ikke C446, en trådløs mediestreamer til 800 Euro.

Den har det meste man kan trenge, innebygget er ikke bare en trådløs mottaker som man kan strømme lyd til fra andre lydkilder, men også FM , nettradio og DAB-radio.

Sammen med C390DD har man et komplett streaminganlegg. C390DD er en ny integrert digtal stereoforsterker i en lavere prisklasse en NAD M3.

C390DD har også innganger – fem stykker – slik at man kan koble til en rekke digitale lydkilder, og bruke C466 som et kontrollsenter  for alt man kan tenke seg å koble sammen i et anlegg.

Den leverer 150 w per kanal, og har digitale lydinnganger – en balansert, to optiske og to koaksiale – kortplass til HDMI-innganger og USB-inngang med tilhørende digitalkonverter.

Til sammen tre kortplasser gjør det mulig å utvide med for eksempel balanserte lydinnganger.

Den har også dobbelt sett høyttalerutganger og to subwooferutganger. C 390DD kommer i august, og er priset til 2.500 Euro.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top